Poziv za mlade: Učešće u projektu “We Make Democracy!”

Projekat “We Make Democracy!” koji će trajati do novembra 2022. godine je prilika da učite o sudjelovanju, uključivanju i aktivnom građanstvu mladih.
Career Advice Article: 8 things to remove from your CV right away - Telegraph Jobs

Detaljnije o projektu

“We Make Democracy!” pruža mladima i njihovim organizacijama alate i treninge za poticanje aktivnog građanstva i jačanje uključivanja, olakšavajući ravnopravnu razmjenu između mladih i organizacija mladih iz Švicarske i zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kosovo , Crna Gora, Republika Sjeverna Makedonija, Srbija i Slovenija).
Inovativni aspekt projekta je dvojak. S jedne strane, uspostavit će se mrežna platforma koja će podržati vidljivost projekta, razmjenu iskustva i znanja među sudionicima, širenje rezultata, kao i međunarodno partnerstvo. Dok s druge strane, projekt stvara snažnu vezu s horizontalnom suradnjom između različitih pojedinaca, organizacija mladih i konteksta. Nakon uspješnog seminara 2019. godine, projekt će i dalje iskoristiti interkulturalne kompetencije organizacija, sudionika i stručnjaka iz Švicarske i sa zapadnog Balkana.
“We Make Democracy!” započeo je službeno u martu 2021. godine i trajat će do novembra 2022. godine.

Ko se može pridružiti projektu?

  • Mladi starosne dobi od 18 do 30 godina, koji su aktivni članovi nekih omladinskih organizacija;
  • Svi sudionici trebaju znati engleski jezik kako bi bez problema mogli pratiti program;
  • Poziv je namijenjen državljanima Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Švicarske;
  • Poziv je namijenjen iliderima s iskustvom kako bi mogli dijeliti iskustva i širiti stečeno znanje;
  • Prioritet će imati učesnici iz skupina koje se suočavaju s određenim poteškoćama. Cilj je okupiti što različitije skupine kako bi organizatori proučili što više aspekata uključivanja i isključivanja;
  • Učesnici koji imaju vrijeme i spremnost za posvećenost i sudjelovanje u projektu u sljedeće dvije godine;
  • Troškovi prevoza finansirat će organizator (SAJV-CSAJ).

Način prijave

Pošaljite svoju prijavu putem online obrasca najkasnije do 10. maja 2021. godine. Odabrani učesnici bit će obaviješteni do 13. maja i dobit će dodatne informacije. Prvi sastanak održat će se putem online platformi, 26. i 27. maja.
Za više informacija kontaktirajte koordinatora za svoju zemlju čije kontakte možete pronaći u nastavku.