Poziv za nezaposlene mlade ljude

  • Nemaš posao?
  • Nisi uključen/a u formalno obrazovanje (srednja škola, fakultet..) ili neformalno obrazovanje (kurs, trening…)?
  • Imaš između 18 i 30 godina? Dolaziš iz Tuzle, Lukavca ili Živinica?
  • Zainteresovan/a si za stipendiranu obuku do lakšeg zaposlenja?

 OVO JE PRILIKA ZA TEBE!

Prijavi se za učešće u programu obuka “Sve na jednom mjestu”, u okviru kojeg će 25 stipendista i stipendistkinja usvojiti vještine neophodne za uspjeh na savremenom tržištu rada.

Program će se realizovati u periodu od septembra 2023. godine do juna 2024. godine za odabrane mlade osobe koje će potpisati ugovor o stipendiranju.

“Sve na jednom mjestu” metodologija predstavlja inovativan vid obuke mladih osoba, jer omogućava kompletan i sveobuhvatan set edukacija i stručne savjetodavne i mentorske podrške na jednom mjestu, s ciljem sticanja ili unapređenja vještina i znanja neophodnih pri zapošljavanju.

Prvi dio programa obuke podrazumijeva:

  1. Kurs prenosivih vještina,
  2. Kurs  finansijske pismenosti,
  3. Kurs poduzetništva
  4. Razvoj biznis ideje i mentorsku podršku.

I TO NIJE SVE!

Program je obezbijedio i razmjenu iskustava stipendista i stipendistkinja na regionalnom nivou kroz studijske posjete radi informisanja o prekograničnom uticaju tržišta.

Nakon uspješno završenog programa obuke, stipendisti i stipendistkinje će biti u prilici da predstave stečena znanja i vještine, odnosno biznis ideje njihovih timova na Elevator Pitch događaju i povežu se sa poslodavcima.

Ukoliko biznis ideja vašeg tima bude odabrana kao jedna od tri najbolje, dobit ćete i   dodatnu mentorsku podršku u vidu stručnog savjetovanja, podršku u procesu nalaženja dodatnih finansijskih sredstava i realizaciji drugih obaveza neophodnih za početak biznisa.

Više o programu obuka možeš saznati ovdje.

Ko se može prijaviti?

Ako si mlada nezaposlena osoba iz Tuzle, Lukavca ili Živinica (između 18 i 30 godina starosti) i imaš problema u pronalasku posla.

U procesu selekcije prednost će imati mlade osobe koje nisu zaposlene i ne pohađaju školu ili fakultet, dolaze iz ranjivih grupa mladih, te posjeduju osnovno znanje engleskog jezika i rada na računaru.

Kako da se prijaviš za obuku?

Jednostavno!!!

Potrebno je samo da klikneš na link i popuniš prijavni obrazac.

 

Prijave su otvorene do 31.08.2023. godine do 00:00 h.

Ukoliko imaš dodatna pitanja u vezi sa programom, ili ti je potrebna pomoć da popuniš prijavni formular, kontaktiraj Centar za edukaciju mladih putem telefona 030 511 565 ili CEM-ov BeeZone Biznis inkubator putem email adrese beezone@cem.ba.

Odabir stipendista/kinja

Na osnovu kvaliteta popunjenih prijava, odabrat ćemo kandidate/kinje sa kojima će biti obavljeni kratki intervjui u periodu august – septembar 2023. godine.

 

KLIKNI I ODABERI BOLJU PERSPEKTIVU!

Projekat „Sve na jednom mjestu za podršku omladinskom poduzetništvu i prekograničnoj saradnji“ je program koji Centar za omladinski rad (Srbija) provodi u partnerstvu sa Centrom za edukaciju mladih (Bosna i Hercegovina), Udruženjem mladih  – UM Sremska Mitrovica (Srbija) i Fondacijom Tuzlanske Zajednice (Bosna i Hercegovina) u 6 općina prekograničnog regiona Republika Srbija i Bosna i Hercegovina.

Projekat je finansiran od strane Evropske Unije kroz program prekogranične saradnje Srbija – Bosna Hercegovina 2014-2020, u okviru Instrumenta pristupne pomoći (IPA II).

Preuzeto sa: fondacijatz.org

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“