Poziv za novinare iz Bosne i Hercegovine za napredni kurs MOJO novinarstva

Da li ste završili naš početni onlajn kurs iz mobilnog novinarstva? Da li želite da naučite još trikova i tehnika zanata koji će vam pomoći da kreirate visokokvalitetne medijske sadržaje pomoću svog mobilnog telefona? Naša praktična onlajn radionica nudi znanje, podršku i mentorstvo stručnjaka organizacije Thomson Media.

Pridružite se Aleksandru Manasievu i Norbertu Šinkoviću na besplatnoj online radionici Napredni kurs mobilnog novinarstva koja će se održati od 08. do 12. Decembra 2020. Godine. Ova radionica će biti organizovana uživo putem online platforme Zoom i omogućit će vam da steknete napredne vještine mobilnog novinarstva, njihovu praktičnu primjenu kroz individualne i grupne vježbe i podršku naših trenera i mentora.
Po završetku online radionice ćete znati da:
● Koristite naučene tehnike za stvaranje moćnih fotografija pomoću pametnog telefona;
● Primjenite vještine za pravljenje kratkih video zapisa i foto priča pomoću pametnog telefona;
● Stvorite atraktivan sadržaj koji angažuje vašu publiku;
● Koristite aplikacije za snimanje i uređivanje pogodne za iOS i / ili Android uređaje;
● Prepoznajte formate potrebne za različite društvene medije;
● Prilagodite snimke snimljene pametnim telefonima različitim društvenim mrežama;
● Stvorite sadržaj pogodan za gledanje na pametnim telefonima;
● Koristite vještine za stvaranje uravnoteženog novinarskog sadržaja.
Imate li previše obaveza te nedelje? Bez brige: iako je predviđeno da radionica traje pet dana, ona je osmišljena tako da vam omogućava da prisustvujete grupnim i individualnim sesijama, ali i da u međuvremenu nastavite sa profesionalnim angažovanjem ili ličnim obavezama:
● Utorak, 08.12.: Učesnici će imati četiri sata online treninga sa pauzama između sesija i radni zadatak nakon treninga (u prosjeku 3 sata).
● Srijeda-petak: Učesnici će raditi po grupama: Grupa 1, online sesije od 10:00 do 13:00 i Grupa 2, online sesije od 14:00 do 17:00 (vježbe i radni zadaci nakon treninga: oko 3 sata)
● Subota 12.12.: Posljednji dan radionice rezervisan je za pojedinačne sesije usredsređene na montiranje priloga. Svaki od učesnika imat će priliku da sa trenerom i mentorom radi u prosjeku oko 30 – 45 minuta, dok drugi dio dana može se iskoristiti za samostalan rad na uređivanju priloga. Naši treneri će biti dostupni od 10:00 do 18:00 za pojedinačne sesije u dogovoru sa polaznicima.
Po završetku online radionice: Svi učesnici će imati priliku da se konsultuju sa našim stručnjacima u periodu nakon završetka radionice kako bi na mobilnom telefonu kreirali kvalitetne priče spremne za objavljivanje.
Preduslov za prijavu za radionicu je uspešno pohađanje našeg četvorosatnog početnog kursa mobilnog novinarstva. Da bi se prijavili na ovaj online kurs posjetite stranicu: https://bit.ly/33eOPdE
Da bi ste se prijavili na onlajn radionicu, molimo vas da popunite upitnik.
(hocu.ba)