Poziv za prijave na Move On Seminar SHL-a

# Imaš između 16 i 21 godinu?
# Do sada si učestvovao/la na nekim seminarima pa bi konačno htio/la uraditi nešto konkretno u svom gradu?
# U tvojoj lokalnoj zajednici postoje stvari koje bi rado mijenjao/la, ali ti je potrebna podrška?
# Imaš konkretnu ideju šta bi želio/la promijeniti, ali ti nedostaju vještine, znanja i novac da to i uradiš?
# Poznaješ nekoliko vršnjaka/inja u svom gradu koji bi ti se u tome rado pridružili/le?
# Željeli/le biste povesti četiri dana u planiranju konkretnih aktivnosti i osigurati novačanu podršku za realizaciju vaše ideje?

Ako se sve ovo odnosi na tebe, onda si na pravom mjestu i evo šta treba da uradiš!

Prvi korak je da razmisliš o stvarima/pojavama koje ti se ne sviđaju u tvom gradu, naročito onima koje utiču na mlade…Dodatno se upoznaj s tim pojavama i smisli neki cool i kreativan način kako bi se nešto od toga moglo promijeniti…Vodi računa da tvoja ideja uključuje i druge mlade iz tvog grada i da podrazumijeva konkretan volonterski angažman! 

Naredni korak je da oformiš tim i da se zajedno sa troje drugara (ukupno vas četvero) prijaviš na jedan od ovogodišnjih Move On Seminara Fondacije Schüler Helfen Leben! Kroz interaktivne radionice steći ćeš osnovna znanja iz oblasti pisanja i implementacije omladinskih projekata, upoznati se sa važnosti omladinskog angažmana i dobiti praktične savjete vezane za isti. Pored teoretskog znanja, imat ćete priliku da dobijete i finansijsku podršku za implementaciju svog omladinskog projekta.

Učešće na seminaru je besplatno, a specifična situacija je otvorila vrata za kombinaciju online i učenja uživo. Stoga se seminar održava u tri faze, i to:

I FAZA – Online seminar na SHL Moodle platformi
 toku četiri dana trajanja seminara, uz pomoć iskusnih trenera/ica i mentora/ica planiraj konkretne aktivnosti i dodatno razvijaj vještine koje su potrebne za realizaciju tvoje ideje, kao što su vještine planiranja, vođenja i rada u timu, javnog nastupa i komunikacije i sl…
Na seminaru upoznaj i mlade ljude iz drugih gradova, čuj njihove ideje i razmjeni iskustva, te ostvari kontakte za moguću saradnju u budućnosti.. Ukupno ćemo imati četiri Move On Seminara koji imaju različite termine implementiranje, stoga možete izabrati termin i seminar koji vam najviše odgovara:U

I i II seminar 09-12.06.2023. godine. 

III seminar 16-19.06.2023. godine. 

 II FAZA – Seminar koji će biti organizovan u SHL kući 

Na ovaj dio seminara bit će pozvani učesnici koji su uspješno završili prvu fazu seminara a čije projektne ideje je komisija ocijenila kao najprespektivnije. Na ovom trodnevnom seminaru doćićeš u SHL trening centru u Sarajevu, a imaćeš priliku detaljno razraditi svoju projekte aplikacije, te dobiti finansijsku podršku za svoj projekat. Ovaj faza se održava uživo, a sam seminar se održava u SHL trening centru – SHL kuća u periodu od 07.-09.07.2022. godine.

III FAZA – Implementacije omladinskih projekata

Nakon uspješnog kompletiranja prve dvije faze seminara, imaćeš priliku da implementiraš omladinski projekat u svom gradu. SHL će za odabrane projekte obezbjediti finansijsku i mentorsku podršku za implementaciju istih.

Prilikom popunjavanja prijavnice posebnu pažnju obrati na dio u kojem opisuješ svoju projektnu ideju.

Prijavnicu možeš popuniti ovdje.
Rok za slanje prijava je nedelja 04.06.2023. do 23.59 h.

Naredni i finalni korak je da ovu vijest podijeliš sa prijateljima/cama i poznanicima/ama u svom gradu, pa neka i oni/e osmisle svoje ideje ili se prijavite sa zajedničkom idejom na ovaj seminar, jer SHL će iz svakog grada izabrati tim od četiri učesnika/ce.

Za sve dodatne informacije možeš se obratiti SHL Sarajevo timu putem maila srdjan@shl.ba ili u inbox na fan page-u Fondacije. Svi/e prijavljeni/e će biti obavješteni/e o rezultatima odabira putem e-maila u ponedeljak 05.06.2023.godine do 16h.

#realizujsvojuideju

 

“Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

Posljednji postovi