Poziv za sudjelovanje na Internacionalnom treningu za trenere; projekt LEAD Online

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek poziva Vas na sudjelovanje u LEAD Online Internacionalnom treningu za trenere koji se organizira u sklopu provedbe projekta Learn, Engage, Act: Digital Tools to Prevent and Counter Hate Speech Online.

Projekt LEAD-Online bavi se potrebom za jačanjem kritičkog mišljenja te  razvijanjem vještina digitalne i medijske pismenosti kod mladih ljudi, što je uzročno povezano s niskim razinama prijavljivanja i “normalizacije” online govora mržnje. Fokusira se na prevenciju, edukaciju i podizanje svijesti o toleranciji protiv govora mržnje na internetu te za cilj ima povećati svijest javnosti o govoru mržnje i online govoru mržnje, uključujući promicanje pozitivnih narativa.

Projekt provodi konzorcij od 7 partnerskih zemalja (Austrija, Bugarska, Cipar, Hrvatska, Italija, Grčka, Rumunjska), a trening provode stručnjaci iz austrijske organizacije Zivilcourage und Anti-Rassismus-Arbeit (ZARA). Trening je namijenjen učiteljima, nastavnicima, profesorima, novinarima, aktivistima, b/vlogerima i djelatnicima organizacija civilnog društva.

Trening će se održati od 14. – 16.studenog 2022. u Beču, a svi troškovi su pokriveni. Detalji o postupku prijave i uvjetima nalaze se u prilogu.

Posljednji postovi