Poziv za učešće na kampu: “Kozarac 2020”

Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH (YIHR BiH) i Centar za mlade  ”Kvart” iz Prijedora vas pozivaju na jedanaesti kamp  ”KOZARAC 2020″.

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na jedanaesti kamp ”Kozarac 2020” koji okuplja mlade osobe iz cijele BiH. Na kamp se mogu prijaviti osobe starosti od 16 do 26 godina iz Bosne i Hercegovine. Namjera kampa je pokretanje dijaloga o temama ratne prošlosti BiH i regiona među mladim osobama, ali i propitivanje načina na koji se pojedinačno a i kolektivno sjećamo pomenutih dešavanja i na koji način obilježavamo mjesta stradanja. Osim toga upoznavanje, druženje i povezivanje mladih je bitan aspekt ovog događaja. Šestodnevni program kroz pomenute teme realizovaćemo posjetama mjesta stradanja, ali i kroz interaktive razgovore sa aktivistima/kinjama iz naše zemlje i regiona.
U skladu sa odlukama Kriznog štaba RS, organizatori će preduzeti sve potrebne mjere za zaštitu učesnika i učesnica.
Lokacija : Kozarac, Prijedor, BiH.
Period: Od 13. jula do 18. jula  2020. godine.
Prijave za učešće slati do 04. jula 2020. godine na mail:kampkozarac2020@gmail.com!
Prijavljenim učesnicima/ama koji budu primljeni na ovogodišnji kamp će biti poslani dnevni red i sve logističko- tehničke informacije do 08. jula 2020. godine. Smještaj, putni troškovi i hrana su obezbjeđeni od strane organizatora.
Prijave učesnika/ca koji/e su već učestvovali/e na ovom kampu neće biti uzete u razmatranje!
Srdačan pozdrav, očekujemo vaše prijave!
Prijavni obrazac možete preuzeti ovdje: Prijavni obrazac
(cenarzamladekvartprijedor.blogspot.com)