Poziv za učešće na radionici

Imamo veliko zadovoljstvo pozvati Vas na centralnu radionicu u okviru projekta ERAS u srijedu 09.03.2022. godine sa početkom u 09:30h.

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, u saradnji sa partnerima implementira projekat ERAS „Europska alijansa za podršku volonterizmu“ u okviru programa Europa za građane, koji za cilj ima dugoročno partnerstvo trinaest gradova iz trinaest različitih zemalja kako bi zajednički poboljšali uslove za razvoje volonterizma u partnerskim zemljama, kao i širom Europe. Da bi to postigli partneri će dijeliti informacije, prakse, znanje i stručnost. Projektom će se predstaviti kako volonterski programi mogu predstavljati sjajnu ulaznu tačku ka aktivnom evropskom građanstvu za grupe ljudi koji su manje aktivni ili čak isključeni iz društva. Kroz projekat će se također pokazati kako održivi i dobro podržani volonterski programi mogu pozitivno riješiti socijalna i ekonomska pitanja.

U okviru radionice će se na jednom mjestu cjelokupnom audiotriju, kako domaćem, tako i inostranom prezentovati volonterski programi u Bosni i Hercegovini u doba COVID-19, te donijeti preporuke i smjernice za krizno volontiranje.

Molimo Vas da se do 04.03.2022. godine prijavite za učešće na radionici putem e-maila: ajla@serda.ba ili na broj 033/641-520.

serda.ba

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnj