Poziv za učešće u međunarodnom događaju ‘Trčim za mir’

Ovim putem pozivamo vas da uzmete učešće u međunarodnom događaju pod nazivom “Trčim za mir“, koji je sportsko-humanitarnog karaktera. Događaj ima za cilj da okupi sve one koji žele da doprinesu promociji mira, jednakosti, očuvanju okoliša, zdravog stila života ali i turističkog potencijala ovog dijela Bosne i Hercegovine. Događaj organiziraju nevladine i neprofitne organizacije Global Analitika iz Sarajeva, Klub MASA iz Mostara i Pomozimo djeci iz Banja Luke, a moto utrke je „Nema puta ka miru. Mir je put!“.

Svi su dobrodošli, a prijaviti se mogžete online na web stranici www.trcimzamir.org te na taj način uveličati ovaj događaj i podržati mir u BiiH i svijetu.

Ova trka ne samo da promoviše važnost održivosti mira, jednakost, zdravi stil života, zaštitu okoliša, već i društvenu odgovornost prema zajednici. Prilikom svake uplate kotizacije, dio sredstava direktno uplaćujemo Javnoj ustanovi Dječiji dom Mostar, koji obezbjeđuje njegu djece izvan vlastite porodice. 

Podaci o događaju:

Trka će se održati 01. oktobra sa početkom u 12:00 sati na trail stazi od 5k/10k/21k uz očekivan broj od 500 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona.  Većina trkačke staze prostire se u rejonu Rujište koji je smješten u podnožju planine Prenj, staza se prostire na području tri opštine i to: Istočni Mostar – Mostar – Konjic. Rujište je udaljeno 25 km od Mostara, nalazi se na nadmorskoj visini od 1050 metara. Posebnosti idiličnog Rujišta su endemske vrste bora, poznata “munika” i izuzetno čist zrak i okoliš. Rujište kao planinski prostor je poznat kao najbogatije područje kisikom u ovom dijelu Evrope. Prelijepi planinski krajolik bogat kisikom, je idealan za sve sportiste, ali i rekreativce i ostale posjetioce što ovu trku čini posebno privlačnom.

Posljednji postovi