Poziv za učesnike/ce u virtuelnim razmjenama u oblasti medijske pismenosti i interkulturalnog dijaloga

Omladinska novinska asocijacija u Bosni i Hercegovini u okviru projekta „Youth in Western Balkans – A Virtual Postcard“ poziva mlade srednjoškolce/ke i studente/kinje iz cijele Bosne i Hercegovine od 15 do 25 godina da se prijave za onlajn virtuelne razmjene. Radni jezik interkulturalnih razmjena je engleski. 

Virtuelne razmjene vodiće treneri/ce koji su prošli obuke u prethodnim mjesecima. Tema interkulturalnog dijaloga biće pokrivena kroz razgovor o svemu onome što na njega utiče: stereotipi i predrasude, govor mržnje, komunikacija, društvene mreže, medijska pismenost i mnoge druge iz oblasti medija i ljudskih prava. Svaka virtuelna razmjena trajaće 3 do 4 sata 

Kako da se prijaviš? 

Prijava će biti moguća putem MLADI kalendara koji je dostupan ovdje. Potrebno je da se registruješ, a registracija je veoma laka: neophodno je da uneseš svoj mejl, ime i prezime, broj mobilnog telefona, lozinku i da označiš zemlju iz koje dolaziš. Nakon toga ćeš moći da se prijaviš na MLADI kalendar i odabereš termin. 

Termini su podijeljeni u razmjene namijenjene srednjoškolcima i razmjene namijenjene studentima, jer će se sadržaj razmjena razlikovati zavisno od toga kome su namijenjene. Bitno je da odabereš termin koji želiš i trenera/icu kod koga/koje ćeš pohađati virtuelne razmjene. Sa tobom će biti mladi iz Crne Gore, Srbije i Sjeverne Makedonije. 

Koji su uslovi učešća na virtuelnim razmenama? 

Uslovi su sljedeći: 

  • Bitno je da si mlada osoba od 15 do 25 godina, srednjoškolac/ka i/ili student/ica nekog od fakulteta u Bosni i Hercegovini 
  • Da imaš pristup internetu  
  • Da budeš sve vrijeme na razmjeni koja neće trajati duže od 4 sata 

Šta dobijaš? 

  • Znanje iz oblasti medijske pismenosti i interkulturalnog dijaloga 
  • Razmjenu iskustava sa srednjoškolcima/kama i/ili studentima/kinjama iz regiona 
  • Čeka te i sertifikat koji potvrđuje da si uspješno završio/la virtuelnu razmjenu 

Sem virtuelnih razmjena na kojima ćeš prisustvovati, u naredne dvije godine pripremamo i mnogo vrijednih nagrada u kojima ćeš moći da učestvuješ baš zato što bio/la dio naših razmjena, te ćeš to znanje moći da prikažeš u kreiranju multimedijalnih sadržaja i osvojiš neke od nagrada. ☺ Pored toga, najaktivniji/e i najuspešniji/e učesnici/ce razmena imaće priliku da se sastanu uživo (u jednoj od četiri zemlje koje učestvuju u razmjenama) i dobiju podršku projektnog tima da zajedno proizvedu multimedijalne sadržaje koji se bave temom interkulturalnog dijaloga. 

Za sve dodatne informacije u vezi sa virtuelnim razmenama i prijavljivanju možete se obratiti  Anđeli Borovčanin Knežević na mail andjela.borovcanin-knezevic@onaubih.ba 

Virtuelne razmjene sprovode se u okviru projekta „Youth in Western Balkans – A Virtual Postcard“ u saradnji Omladinske Novinske Asocijacije u Bosni i Hercegovini i Instituta za medije i različitosti – Zapadni Balkan, Foruma Mladi i Neformalna Edukacija (FORUM MNE) iz Crne Gore i Mladinski Obrazoven Forum (YEF) iz Sjeverne Makedonije. 

Šta čekaš? Prijavi se što prije i budi polaznik/ca naših virtuelnih razmjena. 

 

Preuzeto sa: onaubih.ba