Poziv za volontere i aktiviste za učešće na radionicama u okviru projekta „Osnaženi volonteri za osnažene zajednice“

Socijalna promjena je bitan segment razvoja svakog društva, pa tako i našeg. Nosioci socijalne promjene u različitim oblastima društvenog djelovanja su uglavnom članovi naših zajednica koji svojim aktivističkim i volonteriskim radom čine da naše okruženje svaki dan bude makar malo bolje nego što je bilo juče.

Mreža nenasilne komunikacije u okviru svoje misije se bavi i pružanjem podrške članovima naše zajednice koji se bave volonterizmom i aktivizmom kroz upoznavanje i primjenu Modela nenasilne komunikacije.

U okviru projekta “Osnaženi volonteri za osnažene zajednice” koji je podržan od strane Fondacije tuzlanske zajednice, Mreža nenasilne komunikacije poklanja set od šest radionica, za tri grupe volontera i aktivista koje imaju za cilj njihovo osnaživanje u dijelu komunikacijskih vještina, vještina zagovaranja i brige o sebi. Svaka grupa može imati do 15 učesnika.
Radionice provode treneri/ice Nenasilne komunikacije sa višegodišnjim iskustvom u radu sa profesionalcima iz raznih oblasti.

Rad trenera/ica u okviru projekta je volonterski. Teme koje će biti obrađivane tokom zajedničkih susreta tiču se: uloge volontera i aktiviste u odnosu na ostale uloge, vrijednosti i socijalna promjena, upotreba alata nenasilne komunikacije, vještine
zagovaranja, kompromis vs konsenzus, brige o sebi…

Ukoliko ste zainteresovani za učešće na radionicama molimo da se prijavite putem ovog linka: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSejGpRYpEbpHQjRRbNn-pzdqrpITw_h2TXMdCo0-Uo18yiI_A/viewform

Rok za prijavu je 13.12.2022. godine.
Za sva ostala pitanja stojimo Vam na raspolaganju putem naše Facebook stranice (Mreža nenasilne komunikacije) ili putem našeg maila: mreza.nk.bih@gmail.com

Molimo da izvršite prijavu ukoliko ste sigurni da zaista želite biti dio ovih edukacija, te također, ukoliko nakon izvršene prijave, dođe do nekih nepredviđenih okolnosti u Vašem životu i to Vas spriječi u mogućnosti da prisustvujete radionicama, da nas o tome blagovremeno informišete.

Hvala što ste dio naše misije u stvaranju zdravijeg okruženja za našu djecu i nas.

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi