“Pozorište bez granica” i ove godine u Tuzli okuplja stvaraoce iz BiH i regije

"Pozorište bez granica" i ove godine u Tuzli okuplja stvaraoce iz BiH i regije

Za 20. Međunarodni festival pozorišta s područja Balkana planirano je pet predstava i projekcija jednog filma, a sve će ovisiti i biti realizirano u skladu s epidemiološkim mjerama i preporukama. Predstave su različitih žanrova, a organizator vjeruje da će svako za sebe pronaći po nešto.
Direktor Draft Tetra Tuzla Dragan Tešić kazao je za Fenu da su za ovogodišnji Festival imali velike planove, ali je pandemija virusa korona utjecala i na njih. Kako je kazao, Festival traje dvadeset godina, trude se. Zajedno sa prijateljima, od kojih mnogi ove godine možda i neće moći doći.
Programom je planirano da na “Pozorištu bez granica 2020” učestvuje Teleport teatar iz Novog Sada (Srbija), Teatar Skrb i uteha iz Skoplja (Makedonija), Gradsko kazalište Joza Ivakić iz Vinkovaca u koprodukciji sa Kazalištom Nova scena Vinkovci (Hrvatska), Pozorište Travnik iz Travnika i Akademija scenskih umjetnosti iz Sarajeva.
Ulaz na predstave 20. “Pozorišta bez granica” je slobodan, a bit će u ljetnoj bašti ili u slučaju kiše u Narodnom pozorište Tuzla u skladu s epidemiološkim mjerama.
(klix.ba)