Predstava “Mladi u doba korone”

Premijerna izvedba predstave “Mladi u doba korone“ u režiji Lane Delić, a po tekstu Mirze Begovića, odigrat će se u utorak, 10. novembra na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici s početkom u 18:00 sati.

Premijera će se održati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka uz ograničen broj posjetioca.
Riječ je o koprodukcijskom projektu Studio Teatra i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica koji je ralizovan uz podršku Instituta za razvoj mladih Kult.
Predstava “Mladi u doba korone“ je spoj glume, muzike i plesa, a tekst je nastajao u samom procesu kreiranja komada i to na osnovu ispovijesti samih aktera. Autorsku muziku potpisuje Ernad Bihorac, a producent predstave je Nusmir Muharemović.
“Mladi u doba korone“ otvoreno govori o psiho-fizičkom i socijalnom stanju građana u vrijeme pandemije COVID-19, te na specifičan, tragičan i duhovit način analizira i pozitivne i negativne aspekte izolacije, s posebnim osvrtom na mlade ljude.
Također, osim predstave, a u okviru projekta “Mladi u doba korone – Mladi kreativci za svoju generaciju“, realizovat će se i panel diskusija na istu temu.
U predstavi igraju Hena Husić, Danko Damjanović, Lea Zećević, Ajla Smajić, Elma Hasanspahić, Ajna Kadrić, Sven Zrnić, Ibrahim Tatar,Tarik Lemeš i Merima Medžić.
Osim u Zenici, predstava će već u srijedu igrati i u Sarajevu, u JU CKM Općine Centar Sarajevo sa početkom u 18 sati.
Karte za pretpremijerna i premijerna igranja su rasprodata, tako da će uskoro biti objavljeni novi termini igranja u mjesecu novembru.
(klix.ba)