Preminuo mačak Bob, po kojem je napisana knjiga i snimljen film

Juče je preminuo Street Cat Bob, mačak po kojem je napisana knjiga i snimljen film po istinitom događaju .


U proljeće 2007., James Bowen je počeo uzimati metadonsku terapiju, svirati na ulicama Covent Gardena i živjeti u socijalnom stanu u Tottenhamu.
Jedne je večeri ugledao riđeg mačka u hodniku svoje zgrade.
Pretpostavivši da pripada nekome drugome, vratio se u svoj stan.
Kako je mačak bio tamo i idućeg jutra, ali i dan nakon toga, James se zabrinuo i otkrio da mačak nema ogrlicu niti identifikacijsku pločicu. Uz to, noga mu je bila gadno ozlijeđena.

James se raspitao po susjedstvu i, shvativši da mačak nema vlasnika, odlučio mu pomoći. James nije ni sanjao koliko će mu se život promijeniti.
Preživljavajući od danas do sutra na londonskim ulicama i jedva uspijevajući namaknuti novca da prehrani sebe, posljednje što mu je trebalo bio je kućni ljubimac.
Pa ipak, James nije mogao odoljeti nevjerojatno inteligentnom, ali vrlo bolesnom mačku, kojem je dao ime Bob. Njegovao je i izliječio Boba, a zatim ga poslao neka ide svojim putem, vjerujući da ga više nikad neće vidjeti.

No, Bob je imao nešto drugo umu…. Knjiga “Fantastični mačak Bob” autora Jamesa Bowena je međunarodna senzacija koja je 52 tjedna zaredom bila na engleskim bestseler listama te je rasprodana u 26 država diljem svijeta.
James Bowen londonski je autor je i ulični svirač. Njegove knjige “Fantastični mačak Bob” i “Svijet prema Bobu”, nastale u suradnji s književnikom i novinarom Garryjem Jenkinskom, postigle su izniman međunarodni uspjeh.