Priča Anne Lukende-HOĆU DA BUDEM FREELANCER: Kako „prodati“ svoju kreativnost online? (VIDEO)

Zanima vas kako ući u svijet freelancinga? Ana Lukenda nam otkriva na koji način iskoristiti svoju kreativnost i biti uspješan u svom poslu. Anna Lukenda je grafička dizajnerica, ilustratorica i fotografkinja iz Ljubuškog. Diplomirala je i magistrirala grafički dizajn na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Vlasnica je AL Studija, gdje radi kao kreativna direktorica i fotografkinja. Koosnivačica je i kreativna direktorica brenda namještaja Wish Sofa, te kreatorka modnog brenda MOA baggeek.

Anna inspiraciju crpi iz svakodnevnog života, iz ljudi, priča, u milion malih stvari koje je okružuju svaki dan. Veliko olakšanje u grafičkom dizajnu i fotografiji, kojima se Anna primarno bavi, jeste činjenica da se klijenti pronalaze online, bez obzira na lokaciju, na kojoj je klijent u tom trenutku.

Neizostavno je pomenuti Annin brend MOA baggeek koji je danas popularan u cijelom svijetu, a ideja je nastala spontano. Anna je još od osnovne škole kreirala odjeću. Jednom prilikom joj je trebala neka neobična torba, pa ju je dizajnirala, a onda bez ikakvog povoda i drugu, pa treću. Te torbe su počele primjećivati žene iz njenog okruženja, svima je bilo zanimljivo što imaju dva lica, pa je počela kreirati torbe i za druge. Kasnije su se ideje samo nizale jedna za drugom. Ništa slično nije bilo na tržištu, a taj dio svoje mašte ponudila je i ostatku svijeta.

Za kraj, Anna savjetuje sve mlade ljude koji žele da se bave freelancingom, da uče i rade, ona navodi: “Svaki dan se može nešto naučiti nešto novo, od bilo koga, iako taj neko nije u sferi dizajna”. Sa svakim novim korakom, poslom, idejom dolazi i odgovornost pa je jako bitno preuzeti odgovornost za sve svoje odluke.

Više o Anni možete saznati na njenom Facebook i Instagram profilu, kao i na zvaničnim MOA baggeek Instagram i Facebook stranicama. Nadamo se da će Annina zanimljiva priča biti motivacija i vama da se počnete baviti onim što volite!

Izvor:hocu.ba

Posljednji postovi