PRIJAVI EKIPU! Escape Week: „Kako ću? …fali ti papir!“

Escape Week – Kako ću pobjeći od birokratije?


Koliko ste se puta, u državi koju čine dva entiteta, jedan distrikt, deset kantona, 24 grada i 120 općina, pitali kojem od ovih niova se trebate obratiti za rješavanje određenog pitanja? Čest je slučaj da se žalbe i prijedlozi građana/ki odbijaju samo zato što su upućeni nivou vlasti koji nije nadležan za njihov problem.
Escape room je igra u kojoj tim igrača zajednički otkriva tragove, rješava zagonetke i izvršava zadatke u jednoj ili više soba kako bi napredovao i postigao određeni cilj u ograničenom vremenu. Analogija ove igre je često – realnost u Bosni i Hercegovini i frustrirajuća složenost birokratije, pitanja nadležnosti i vječitog nedostajanja jednog papira na šalteru.
Igrica „Kako ću? …fali ti papir!“ je osmišljena po uzoru na Escape Room, što znači da će učesnici/ce, kako bi izašli iz sobe, morati riješiti niz zagonetki i puzli koje se odnose na javnu upravu i administraciju u Bosni i Hercegovini.
Kroz ovaj projekat ilustriramo i upućujemo kritiku složenosti javne uprave i administracije u našoj zemlji s kojom se svaki čovjek susreo barem jednom u životu, a pružamo i simulaciju mladim ljudima koje taj horor tek čeka.

Na prvom Escape Room Week-u ove vrste moguće je učestvovati na Fakultetu političkih nauka (Skenderija 72) u periodu od 20.7.2020. do 26.7.2020.!

Dovoljno je da okupite tim od 2-6 osoba i popunite prijavu na linku koji slijedi: https://calendly.com/kakocu/escape-week.
Studenti Anes Hodžić, Elma Kodro, Emina Obradović i Erma Kurtović prepoznali su ovaj problem te su, pod pokroviteljstvom Humanity in Action BiH organizacije, osmislili interaktivnu igricu koja za cilj ima edukaciju mladih u dobi od 16 – 35 godina o ovim pitanjima.
Zbog situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19, nošenje maski je obavezno, dok će dezinfekcija sobe biti vršena po izlasku svake grupe! Rukavice, kao obevezan dio igre, osigurane su od strane organizatora.
Za više informacija posjetite:
FB stranica: FB.me/fali.ti.papir
IG profil: @kako_cu_

Posljednji postovi