Prijavi se na Balkan Green Ideas takmičenje i osvoji do $10.000 za svoju zelenu ideju ili biznis

Balkan Green Ideas je regionalni program podrške društvenim poduzetnicama i poduzetnicima koji u Bosni i Hercegovini provodi Startup studio Fondacije Mozaik uz podršku Rockfeller Brothers Fund.  Cilj programa je pružiti finansijsku i mentorsku podršku zelenim idejama i biznisima koji će doprinijeti razvoju lokalnih zajednica na održiv način. Tri najbolje ideje iz Bosne i Hercegovine će učestvovati na regionalnom takmičenju Balkan Green Ideas koje će se održati u septembru 2021. godine u Srbiji i Albaniji, u organizaciji Balkan Green Foundation i Rockefeller Brothers Fund.  

Za pet najboljih, predviđene su nagrade od $10.000 i $5.000.
Ne propusti priliku da se prijaviš do 23. maja 2021. godine do ponoći i osvojiš finansijsku i mentorsku podršku za razvoj svoje ideje ili biznisa.

Kakve poslovne ideje ili biznise tražimo?

Tražimo inovativne ideje ili biznise koje se oslanjaju na resurse u zajednici za rješavanje društvenih problema, a da pri tom štite životnu sredinu pridržavajući se principa održivog razvoja. To su poslovne ideje kojima želimo doprinijeti zajednici, a da pri tome ne ugrozimo resurse za buduće generacije. Održivi razvoj je bitan, zato nam je posebno važno da je ideja ili biznis doprinesu ostvarenju barem jednog od sljedećih Ciljeva održivog razvoja (SDGs)

Ovo su važni datumi koje trebaš znati:

  • 23. maj 2021. godine je rok za podnošenje prijava;
  • 24. maj – 1. juni 2021. godine pregledamo prijave i biramo najuspješnije ideje ili biznise za “Demo Day 1”;

Ovo su nagrade koje možeš osvojiti na regionalnom takmičenju Balkan Green Ideas u Srbiji i Allbaniji:

  • u kategoriji Ideja $5.000 (2 nagrade)
  • u kategoriji Biznis $10.000 (3 nagrade).
Za Balkan Green Ideas se možeš prijaviti najkasnije do 23. maja 2021. godine do ponoći tako što ćeš ispuniti prijavu koja se nalazi OVDJE.

(snagalokalnog.ba)