PRIJAVI SE NA BESPLATNI E-TEČAJ NA ENGLESKOM JEZIKU!

Jeste li zainteresirani za proširenje znanja o kontekstu regionalne integracije u Europi i Euroaziji? Želite li saznati više o nadnacionalnim/međuvladinim trendovima integracije kao io zbivanjima u europskim i euroazijskim regijama? Smatrate li da je zanimljivo kombinirati teoriju s praktičnom analizom njezinog utjecaja na konkretne slučajeve?

Pridružite se potpuno novom e-tečaju “Zajednički izazovi konkurentskih regionalizama” koji je pokrenuo Institut za političke studije Johan Skyte (Sveučilište u Tartuu) i upoznajte naše predavače u virtualnoj učionici! MOOC vrijedi 2 ECTS i traje od 25.04.2022. do 05.06.2022.

 

 • Što ćete naučiti tijekom tečaja?

 

Tijekom tečaja naučit ćete:

 • Što je regionalizam?
 • Kako se to može konceptualno i teorijski definirati?
 • Koje su karakteristične crte regionalizma u kontekstu procesa europskih integracija?
 • Koje su značajke regionalizma EU postale dio euroazijskog procesa regionalne integracije?
 • Kako se euroazijska integracija bavi aspektima koji se odnose na supranacionalizam, parlamentarizam i demokraciju?
 • Koliko su kompatibilni različiti obrasci regionalizma u EU i Euroaziji?
 • Koji su budući trendovi regionalne integracije u Europi i Euroaziji?

 

 • Zašto biste trebali pohađati ovaj tečaj?

 

Upisom na tečaj imat ćete pristup video predavanjima akademika i praktičara, specijaliziranih za regionalne studije i odnose EU-a i Rusije. Također će se održati akademski komentari i okrugli stolovi od strane akademskih predstavnika s ciljem pružanja specifičnih perspektiva o različitim studijama slučaja u razumijevanju konteksta projekata regionalne integracije. Sudionici će također moći imati koristi od širokog spektra čitanja, pratećih i interaktivnih materijala za tečaj, kao i od živahne i međunarodne online zajednice vršnjaka s kojima mogu zajedno učiti i komunicirati tijekom tečaja. Nakon uspješnog završetka MOOC-a, sudionici će također dobiti besplatan digitalni certifikat Sveučilišta u Tartuu.

 

 • Trebate li neko predznanje?

 

Predlažu se osnovna znanja o komparativnom regionalizmu i integracijskim procesima u Europi i Euroaziji. Međutim, tečaj će pružiti koristan pozadinski materijal svakom polazniku, koji je zainteresiran za komparativni regionalizam i međunarodne odnose općenito. Osim toga, sudionici bi trebali imati barem osnovne vještine web komunikacije i osnovno poznavanje korištenja digitalnih alata za pretraživanje informacija i učenje. Sudionici bi trebali biti sposobni za samostalan rad; i biti sposoban raditi i pridonijeti raspravi u multikulturalnom online okruženju.

 

 • Raspored i rokovi nastave: 

 

Tečaj se odvija u potpunosti online, na sustavu upravljanja učenjem Sveučilišta u Tartuu – Moodle . Napominjemo da su sva video predavanja tečaja unaprijed snimljena. Sudionici mogu gledati video zapise na stranici tečaja u trenutku kada im odgovara, pod uvjetom da mogu ispoštovati rokove tečaja.

TRAILER

Za dodatne informacije: kontaktirajte Annu Beitane, anna.beitane@ut.ee

Tečaj je razvijen u okviru Jean Monnet modula ‘Susjedstvo, proširenje i regionalizam u Europi’ (NearEU) uz potporu Erasmus+ programa Europske unije.

 

Registrirajte se ovdje (prije 21. travnja 2022.)

Posljednji postovi