Prijavi se na deseti Vikend aktivizma

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave na deseti “Vikend aktivizma“ koji će se održati od 6. do 8. avgusta u parku “Mladen Stojanović“ u Banjaluci. Cilj ovog događaja je razvijanje kritičke svijesti kod mladih, kroz sagledavanje aktuelnih društvenih i političkih problema u Bosni i Hercegovini.

Kao i prethodnih godina kroz različite edukativno – kreativne radionice ćemo dijeliti znanje i učiti jedne_i od drugih, te se upoznati sa nenasilnim, društveno – odgovornim djelovanjem kao i demokratskim metodama za izgradnju boljeg društva. Vikend aktivizma daje priliku da radite u grupama ili pojedinačno i da se umrežujete i ostavrujete saradnju sa učesnicima_cama iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine.
Predavači na “Vikendu aktivizma“ će biti dugogodišnje/i aktivisti_kinje iz cijele Bosne i Hercegovine.

Poziv je otvoren za sve mlade ljude od 18 do 30 godina iz Bosne i Hercegovine.

Troškove prevoza, smještaja i ishrane snosi Udruženje građana,,Oštra Nula“.

U skladu sa epidemiološkom situacijom i odlukama Kriznog štaba RS organizatori će preduzeti sve mjere zaštite učesnika_ca. Za sve su obezbjeđene maske, kao i sredstva za dezinfekciju, a s obzirom da se događaj održava na otvorenom, možemo održati i socijalnu distancu među učesnicima_cama.

Ukoliko ste zainteresovani_e za učešće na ovogodišnjem Vikendu aktivizma, molimo vas da ispunite PRIJAVNI FORMULAR

Rok za prijavu je subota, 31. juli 2021. godine. Učesnici_ce koji budu primljeni na Vikend aktivizma će sve tehničke i praktične informacije dobiti putem maila u ponedeljak, 2. avgusta  2021. godine.

(ostranula.org)