Prijavite se na deveti Vikend aktivizma

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave na deveti “Vikend aktivizma“ koji će se održati od 7. do 9. avgusta u parku “Mladen Stojanović“ u Banjaluci. Cilj ovog događaja je razvijanje kritičke svijesti kod mladih, kroz sagledavanje aktuelnih društvenih i političkih problema u Bosni i Hercegovini.

Kao i prethodnih godina kroz različite edukativno – kreativne radionice ćemo dijeliti znanje i učiti jedne_i od drugih, te se upoznati sa nenasilnim, društveno – odgovornim djelovanjem kao i demokratskim metodama za izgradnju boljeg društva. Vikend aktivizma daje priliku da radite u grupama ili pojedinačno i da se umrežujete i ostavrujete saradnju sa učesnicima_cama iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine.
Predavači na “Vikendu aktivizma“ će biti dugogodišnje/i aktivisti_kinje iz cijele Bosne i Hercegovine.

POZIV JE OTVOREN ZA SVE MLADE LJUDE OD 18 DO 30 GODINA IZ BOSNE I HERCEGOVINE.

TROŠKOVE PREVOZA, SMJEŠTAJA I ISHRANE SNOSI UDRUŽENJE GRAĐANA,,OŠTRA NULA“.

U skladu sa epidemiološkom situacijom i odlukama Kriznog štaba RS organizatori će preduzeti sve mjere zaštite učesnika_ca. Za sve su obezbjeđene maske, kao i sredstva za dezinfekciju, a s obzirom da se događaj održava na otvorenom, možemo održati i socijalnu distancu među učesnicima_cama.

Ukoliko ste zainteresovani_e za učešće na ovogodišnjem Vikendu aktivizma, molimo vas da ispunite PRIJAVNI FORMULAR

Rok za prijavu je petak, 30. juli 2020. godine. Učesnici koji budu primljeni na Vikend aktivizma će sve tehničke i praktične informacije dobiti putem maila u ponedeljak, 3. avgusta  2020. godine.

(ostranula.org)