Znalac Digitalac – Besplatna vikend radionica za polaznike uzrasta 15 – 25 godina

Srednjoškolci i studenti uzrasta 15 – 25 godina ovu jesen imaće priliku da usvoje nova digitalna znanja i vještine na vikend radionici „Znalac Digitalac“ koju organizuje Centar za Digitalni Razvoj Banja Luka, a realizuje Moja Digitalna Akademija.
Deset polaznika koji budu ispunjavali uslove za učešće u radionici će kroz stvarne primjere i praktičnu nastavu usvojiti tržišno primjenjiva znanja i osnovne vještine iz oblasti informacionih tehnologija koji nisu predmet učenja tokom redovnog školovanja.
5 educational trends in Europe for 2020 – Esmovia
Polaznici će biti obučeni da poznaju osnove grafičkog dizajna, web dizajna, kao i osnove marketinga i oglašavanja na internetu (digitalnog marketinga).
Nastava će se odvijati u trajanju od ukupno 12 časova, raspoređenih u dva vikend dana.
Početak “Znalac Digitalac” radionice planiran je 17. oktobra 2020. godine.
Polaznici će naučiti:

  • Koji su to najtraženiji digitalni poslovi i koje vještine su im potrebne kako bi uspješno počeli da zarađuju, bilo kao frilenser ili radeći unutar firme, organizacije ili agencije?
  • Šta je potrebno da bi se napravio kvalitetan web sajt i koja znanja su neophodna da posjeduju kako bi se bavili web dizajnom?
  • Koje su osnove grafičkog dizajna, na kojim mjestima mogu pronaći besplatnu i kvalitetnu edukaciju online, gdje se nalaze besplatni resursi za rad i kako početi sa radom kao freelance grafički dizajner?
  • Koje su osnove marketinga na društvenim mrežama, kako kreirati sadržaj za social media platforme, kako ga oglašavati i kako uspješno komunicirati sa ciljanom publikom?

Na vikend radionicu „Znalac Digitalac“ mogu se prijaviti svi zainteresovani za učenje digitalnih vještina, starosne dobi do 15 do 25 godina. Prednost imaju polaznici koji dolaze iz socijalno ugroženih kategorija.
Centar Za Digitalni Razvoj Banja Luka u proteklom periodu već je realizovao dvije uspješne radionice za srednjoškolice i studente iz ranjivih socijalnih grupa.
„Tokom 2019. godine realizovali smo „Ljetnu školu digitalnih vještina“ i IT radionicu „Ja na webu“ gdje smo imali priliku da se družimo sa mladim ljudima koji su pokazali veliki talenat i interesovanje za digitalne poslove. Vodeći se prethodnim iskustvom i željom da što veći broj mladih ljudi na vrijeme upoznamo sa mogućnostima koje nude digitalne tehnologije organizovali smo vikend radionicu „Znalac Digitalac“ na kojoj očekujemo jednako interesovanje i entuzijazam polaznika koji smo imali i u prethodnim radionicama. Radujemo se novim projektima edukativnog karaktera i zadovoljstvo nam je raditi sa mladim ljudima.“ – rekli su iz Centra Za Digitalni Razvoj.
Više informacija o načinu prijave na radionicu „Znalac Digitalac“ možete da pronađete na web sajtu Centar Za Digitalni Razvoj.
Prijave su otvorene do 16. oktobra 2020. godine.
Radionica „Znalac Digitalac“ biće održana u skladu sa svim mjerama koje su propisane zbog trenutne pandemije virusa COVID-19.
(cdr.ba)