Prijavi se na HackAtHome!

O DOGAĐAJU

Kako bi podstakli kreativno razmišljanje i rješavanje problema kreirali smo događaj gdje mladi ljudi imaju priliku pokazati potencijal, steći korisne vještine i znanja, proširiti mrežu poznanstava i osvojiti vrijedne nagrade.
HackAtHome je prvi ovakav događaj za srednjoškolce završnih razreda i studente sa područja cijele Bosne i Hercegovine. Događaj će se održati putem Zoom platforme 19.03. – 27.03.2021.
HackAtHome se sastoji od dva dijela: edukacijskog vikenda i hackathona.

HACKATHON

Takmičarski dio, odnosno Hackathon održat će se 26.03. – 28.03.2021. gdje će timovi od 3 do 5 članova imati 36h da osmisle najbolje rješenje na zadanu temu. Svaki tim imat će na raspolaganju iskusne mentore (zaposlenike vodećih IT firmi u BiH) koji će im pomoći tijekom procesa.
Za vrijeme odlučivanja stručnog žirija o pobjednicima takmičenja za sve učesnike pripremili smo “speed dating” na kojem će proširiti svoju mrežu poznanstava.

EDU VIKEND

Tokom edukacijskog vikenda učesnici će imati priliku upoznati se s potencijalnim poslodavcima a potom steći praktična znanja kroz radionice o komunikaciji, prezentaciji poslovne ideje, projekt menadžmentu, dizajnu itd.
Edukativni dio održava se 19.03. – 21.03.2021. i sastoji se od:
• Job fair
• Soft skills radionice
• Hard skills radionice
Sve detalje i LINK ZA PRIJAVE možete pronaći na web stranici  https://hack-at-home.bestmostar.org/
(hocu.ba)