Prijavi se na program “ZaJOBaj!”

  • Zanimaju te teme zapošljivosti?
  • Želiš se više društveno aktivirati, družiti i učiti?
  • Plašiš se da nećeš moći naći posao i ne znaš kako utjecati na to?
  • Čuo/la si da se dosta priča o zagovaranju, a još uvijek nisi siguran/na šta je to tačno i na koji način zagovarati?

Na pravom si mjestu!

Vijeće mladih Federacije BiH kao krovno tijelo za mlade na području FBiH, se već dugi niz godina zalaže za kreiranje društva po mjeri mladih.

Područje koje su mladi prepoznali kao iznimno važno za njihov daljnji razvoj, jeste upravo zapošljivost. Kroz trening “ZaJOBaj!” želimo uključiti baš tebe kako bi naučio/la više o načinima na koje možeš utjecati na razvoj zapošljivosti u Bosni i Hercegovini i raditi na kreiranju rješenja problema u svojoj zajednici, a koji se tiču ove oblasti.

Kroz trodnevni trening u periodu od 10. do 12. februara, imat ćeš priliku učiti od eksperata u oblasti zapošljivosti mladih!  Nakon treninga, očekuje te dvomjesečni mentorski program u kojem ćeš svoja rješenja pretvoriti u zagovaračke inicijative i uputiti ih ka institucijama vlasti u svojoj zajednici.

Ko se može prijaviti?

Program je namijenjen mladim osobama od 15 do 30 godina starosti koje žive na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako se prijaviti?

Prijaviti se možete individualno ili kao tim (najviše dvije osobe iz iste organizacije). Ukoliko se prijavljujete kao tim, svaki član tima zasebno popunjava prijavu i navodi imena ostalih članova tima i naziv tima unutar aplikacije na naznačenom mjestu.

Prijava se vrši putem prijavnog obrasca koji se nalazi na ovom linku. Rok za prijavu je nedjelja, 5. februar 2023. godine, do 23:59 sati.

Program “ZaJOBaj!” se realizuje u okviru projekta Opšta mobilizacija, kojeg implementiraju organizacija “Nešto više” i PRONI Centar za omladinski razvoj, a finansira Europska Unija.

vijecemladih.ba

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

Posljednji postovi