PRIJAVI SE – Radionica za srednjoškolce: Zašto i kako glasati?

Kampanja #TvojGlasJeBitan će u Cazinu, motel Huremagić 9.oktobra u 10:30h održati radionicu za srednjoškolce “Zašto i kako glasati?”.

Radionica uključuje simulaciju izbornog procesa uz informativno-edukativni sadržaj gdje će facilitator objašnjavati učesnicima zašto i kako glasati, šta su lokalni izbori, šta je glasačka kutija, ko smije glasati, kojeg datuma su izbori, šta je predizborna šutnja te ostale karakteristike izbornog procesa.

Srednjoškolci, kao budući glasači, kroz obrazovni sistem ne dobijaju dovoljno informacija o tome koja su njihova građanska prava te stoga često ne poznaju izborni proces. Zbog toga je edukacija i simulacija izbornog procesa odlična prilika da nauče nešto više o svojim budućim pravima i za isto dobiju praktičnu edukaciju.
Pozivamo sve srednjoškolce iz Cazina (ali i drugih lokalnih zajednica koji su u mogućnosti prisustvovati) da se prijave putem ovog Google Forms obrasca i na taj način na vrijeme osiguraju svoje mjesto na diskusiji.
❗ Broj učesnika je ograničen ❗
Kampanja #TvojGlasJeBitan pokrenuta je od strane mladih ljudi i ima za cilj razvijanje svijesti građana Bosne i Hercegovine o važnosti učestvovanja u izbornom procesu te zauzima isključivo neutralan stav i ne propagira politički program niti jedne političke partije, već zagovara samo i isključivo važnost učestvovanja u izbornom procesu.
Zbog toga na događajima nastojimo okupiti mlade ljude različitih stavova koji pripadaju različitim društvenim grupama jer je svaki glas podjednako važan bez obzira na različite stavove i narative.
Prijaviti se možete putem ovog linka