Prijavite se na online trening The Star of Europe

Pozivaju se mladi da se prijave na online trening putem kojeg će naučiti nešto više o projektima razmjene, a sve u cilju njihovog većeg angažovanja na istim.

OBLAST:

Projekat razmjene

OPIS

Ova obuka podrazumijeva angažovanje mladih i to kroz projekat razmjene. Na kursu čete dobiti i materijal koji će vam pomoći u daljem radu. Bez obzira na to šta ste prije znali o razmjenama, ovaj trening če vas naučiti kako one treba da budu organizovane. Naučićete kako da podržite mlade ljude u nastojanju da pokrenu i vode sopstvene projekte. Takođe razumjećete zašto ovakve projekte ne bi trebalo da budu projekti kojima rukovode odrasli. Prvobitna ideja razmjene je dugoročni proces učenja za mlade. Oni će biti uključeni u proces , gdje če doći do ideje za projekat, odabrati temu i osmisliti dalje korake, i uključivali svoje vršnjake. Što više mladi budu učesvovali to će i više naučiti, a obuka se sprovodi u nekoliko koraka. Učesnici će koristiti digitalni materijal, kako bi ih po završetku obuke koristili za dalji rad.
Glavni ciljevi projekta su:

  • Upoznati cijelu logiku životnog ciklusa projekta razmjene
  • Uključivanje mladih u omladinske razmjene
  • Da budu upoznati sa prilikama
  • Da obrate pažnju na ravnopravno partnerstvo i podstaknu partnere da zajedno planiraju, pripremaju i sprovode projekat
  • Da su bolje upoznati sa platformom Star of Europe kao alata za podršku mladih

Obuka će trajati pet dana, i biće organizovana u dvije trosatne sesije (ujutro i popodne) u ponedeljak i četvrtak. U petak se održava samo jutranja sesija. Takođe između bloka sesija će biti organizovana pauza od 15 minuta i pauza za ručak u trajanju od sat vremena svakog dana.

USLOVI

Da biste učestvovali morate imati više od 18 godina. Možete biti profesionalni ili dobrovoljni omladinski radnik. Prilikom odabira prednost ćemo dati kandidatima koji redovno rade sa mladima i koji naučene ideje i metodologije primjenjuju u radu sa njima.

NAČIN PRIJAVE

Da biste mogli da aplicirate neophodno je da posjetite sljedeći link https://www.salto-youth.net/mysalto/login/?pfad=%2Ftools%2Feuropean-training-calendar%2Fapplication-procedure%2F10060%2Fapplication%2F

ROK ZA PRIJAVU:

31.08.2021.godine
Za više informacija posjetite https://starofeurope.eu/
(mladiinfo.me)