Prijavite se za Collaboration izazov

Pulitzercenter je raspisao konkurs za dodjelu grantova za sve zainteresovane novinare širom svijeta koji izvještavaju o situaciji izazvanoj korona virusom.

OBLAST:
Novinarstvo.
OPIS:
Pulitzerov centar za izvještavanje o krizama je neprofitna organizacija koja podržava nezavisno svjetsko novinarstvo, traži prijedloge koji razvijaju inovativne pristupe izvještavanju o novoj korona krizi koristeći saradnju među novinarima i redakcijama preko državnih linija ili državnih granica. Pulitzerov centar za izveštavanje o krizama podstiče prijedloge koji se usredsređuju na sistemska, nedovoljno prijavljena pitanja koja su bila osnova koronavirusne krize, koristite podatke i / ili interdisciplinarne pristupe za izvještavanje o koronavirusu. Nagrada iznosi od 5.000 do 10.000 američkih dolara.
USLOVI:
Novinari iz cijelog svijeta mogu se prijaviti. Pulitzerov centar otvoren je za prijedloge grupa slobodnih novinara koji rade zajedno i grupa redakcija koje sarađuju na projektu. Ljudi iz mnogih sredina i perspektiva osnaženi su da izveštavaju o virusnoj krizi. Posebno se ohrabruju novinari iz različitih društvenih, rasnih, etničkih, premalo zastupljenih grupa i ekonomskog porijekla. Novinari / članovi tima koji su zaposleni u redakcijama ili ih izdavač izdaje ne bi trebalo da budu uključeni u vaš prijedlog budžeta, ali troškovi izvođača radova (istraživači podataka ili vizualizacija podataka / dizajneri priča) mogu biti uključeni u prijedlog budžeta.
NAČIN PRIJAVE:
Da biste se prijavili za grant morate popuniti aplikacionu formu na linku: https://pulitzercenter.org/grant-application
ROK ZA PRIJAVU:
31. decembar 2020. godine
Detaljnije: https://pulitzercenter.org/
(mladiinfo.me)

Posljednji postovi