Prijavite se za crtanje festivalskog postera na temu “Pravo djece na sreću”

Sarajevo grad filma UNESCO-a poziva djecu Kantona Sarajevo da učestvuju u konkursu za crtanje postera 17. Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih u Busanu, Južna Koreja.

Ovaj konkurs je dio međunarodne saradnje kreativnih gradova filma UNESCO-a iz cijelog svijeta, među kojima su Busan i Sarajevo.

Sarajevo grad filma UNESCO-a poziva djecu u dobi od 5 do 12 godina da na konkurs za festival u Busanu prijave crtež na temu “Pravo djece na sreću”. Podsjećamo da je prošle godine Međunarodni filmski festival djece i mladih u Busanu (BIKY) u Južnoj Koreji najboljim crtežom od svih pristiglih proglasio crtež iz Sarajeva, 11-godišnje Ilhane Šabanović.

Ove godine se obilježava 100-godišnjica Dana djece u Južnoj Koreji. Davne 1922. godine, Bang Jeong-hwan uveo je Dan djece da bi se zaštitila dječija prava. Gospodin Bang je rekao da sva djeca imaju pravo da budu sretna!

Mislite li da se 100 godina poslije dobro štite dječija prava? Da li je vaš život ispunjen srećom? Na 100. godišnjicu Dana djece, Međunarodni filmski festival djece i mladih u Busanu (BIKY) raspisuje konkurs za crtanje festivalskog postera na temu „Pravo djece na sreću“.

Razmisli koja su prava potrebna da te zaštite i da se slobodno igraš, pokaži nam slobodno na svojim crtežima.  Pokažite svoju maštu i kreativnost, pridružite se djeci iz cijelog svijeta i zabavite se!

Pobjednički crtež iz Sarajeva će otputovati u Busan gdje će postati dio ovogodišnjeg festivalskog postera i biti izložen u Busanu tokom trajanja Festivala zajedno sa pobjedničkim crtežima iz drugih kreativnih gradova UNESCO-a. Pobjednik među crtežima iz svih gradova dobija vrijednu nagradu Festivala u Busanu.

Svi oni koji žele učestvovati u ovom konkursu, potrebno je da svoj crtež na temu “Pravo djece na sreće” nacrtaju na papiru za crtanje dimenzija 35x25cm. Tehnika crteža je slobodan izbor. Dozvoljene su sve tehnike: vodene bojice, mozaik, skiciranje, kolaž, itd.

Konkurs je otvoren do 18. februara 2022.

Kako se prijaviti?

Crtež sa kontakt podacima (ime, prezime, broj telefona i e-mail adresa) dostaviti ili poslati na adresu:

Obala Art Centar / Sarajevo Film Festival

Zelenih beretki 12

71 000 Sarajevo

Za sve dodatne informacije molimo javite se na info@sarajevocityoffilm.ba.

 

***

Pored Sarajeva, Mreža kreativnih gradova UNESCO-a obuhvata sljedeće gradove koji imaju status grada filma UNESCO-a: Bitola (Sjeverna Makedonija), Bradford (Velika Britanija), Bristol (Velika Britanija), Busan (Južna Koreja), Cannes (Francuska), Cluj-Napoca (Rumunija), Galway (Irska), Gdynia (Poljska), Łódź (Poljska), Mumbai (Indija), Potsdam (Njemačka), Qingdao (Kina), Rim (Italija), Santos (Brazil), Sofija (Bugarska), Sydney (Australija), Terrassa (Katalonija), Valladolid (Španija), Wellington (Novi Zeland) i Yamagata (Japan).

Sa aktivnostima gradova filma UNESCO-a upoznajte se na web stranici www.citiesoffilm.org.

O aktivnostima Sarajeva grada filma UNESCO-a možete saznati na društvenim mrežama i web stranici sarajevocityoffilm.ba.

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

Posljednji postovi