Prijavite se za ljetnju školu u Beču

Ljetnja škola bečkog Biocentra pruža jedinstvenu priliku za 20 studenata osnovnih studija koji će raditi rame uz rame sa vodećim istraživačima u dinamičnom naučnom okruženju.

OBLAST: prirodne nauke

OPIS: Program ima za cilj da privuče talentovane studente iz cijelog svijeta, stvarajući živu i raznoliku atmosferu. To je savršena priprema za one studente koji su zainteresovani za postdiplomske studije u sferi prirodnih nauka. Kandidati koji budu uspješni dobijaju smeštaj, putnu naknadu i stipendiju za vrijeme trajanja stipendije. Program počinje posljednjeg petka u junu i završava se posljednjeg petka u avgustu (ili 31. avgusta) svake godine. Izabrani stipendisti dobijaju brojne beneficije, npr. besplatan studentski smještaj, stipendija od 1400 eura nakon oporezivanja za program od devet nedjelja, zdravstveno osiguranje i drugo. Škola predstavlja produkt saradnje pet vodećih evropskih istraživačkih instituta: Istraživačkog centra za molekolarnu biologiju (Research Center for Molecular Medicine – CEMM), Gregor Mendel Institute (GMI), Instituta za molekolarnu biotehnologiju (Institute of Molecular Biotechnology – IMBA), Instituta za molekolarnu patologiju (Institute of Molecular Pathology – IMP) Max Perutz laboratorije (Max Perutz Labs) a sponzorisana je od strane Maks Birnstiel fondacije.

USLOVI: Da biste se prijavili potrebno je:

– da budete student osnovnih/master studija;
– da imate završene najmanje dvije godine studija koja se odnose na prirodne nauke.

NAČIN PRIJAVE: Kako biste se prijavili potrebno je popuniti aplikacionu formu: https://selapp.imp.ac.at/?selection=summer2023

ROK ZA PRIJAVU: 31.01.2023.

Detaljnije na: https://training.vbc.ac.at/summer-school/#c2104

mladiinfo.me

 

Ova objava je nastala u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi