Prijavite se za obuku o inkluziji osoba s disleksijom

NVO Mladiinfo Montenegro poziva mlade da se prijave za obuku o komunikacionim strategijama za uključivanje mladih osoba s disleksijom u omladinske organizacije, koja će biti održana od 10-15.06.2024. godine u Sarajevu. Trening se organizuje u okviru Erasmus plus projekta “VT4Y – Visual Thinking 4 Youth”.

OBLAST:

disleksija, komunikacija

OPIS

Treningu će prisustvovati mladi iz Italije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Rumunije, Albanije i Crne Gore. Učesnici će kroz interaktivne radionice učiti o  komunikacionim strategijama za uključivanje mladih osoba s disleksijom u omladinske organizacije.

Prva obuka u okviru ovog projekta je održana u Podgorici, a tema je bila disleksija i vizuelno razmišljanje, dok će trening u Sarajevu predstavljati nastavak. Na ovoj obuci će učesnici kroz interaktivan rad napraviti smjernice za komunikacijsku strategiju koja uključuje mlade od 13 do 19 godina koji imaju disleksiju. Nakon ove obuke biće održana još jedna u septembru u Tirani.

Projekat ima za cilj promovisanje društvene inkluzije mladih osoba sa disleksijom između 13 i 19 godina, kroz vizuelno razmišljanje, koje se sastoji od prenošenja i izlaganja ideja kroz jednostavne i lako prepoznatljive slike.

Izabrani učesnici će imati obavezu da učestvuju na treningu u Tirani u septembru, kao i da organizuju lokalne radionice u Crnoj Gori.

Učesnicima će biti pokriveni trškovi puta, hrane i smještaja.

USLOVI

Kako biste se prijavili potrebno je da imate više od 18 godina.

NAČIN PRIJAVE

Da biste se prijavili potrebno je da popunite aplikacionu formu.

ROK ZA PRIJAVU:

15.05.2024.

Detaljnije na:

pr@mladiinfo.me

mladiinfo.me

Posljednji postovi