Prijavite se za obuku o volonterizmu ESC

Ova obuka ima za cilj da podrži i izgradi kapacitete organizacija koje aktivno učestvuju u volonterskim akcijama Evropskog korpusa solidarnosti, kako bi se obezbijedio kvalitet i uticaj u odgovarajućim projektima.

OBLAST:

Volonterizam

OPIS

Ciljevi ove obuke su: podsticanje razumijevanja, svijesti i posvećenosti osnovnim kriterijumima kvaliteta Evropskog korpusa solidarnosti; izgradnja kompetencija o tome kako osmisliti i implementirati projekte Evropskog korpusa solidarnosti u cilju kvaliteta; objašnjenje kako program funkcioniše formalno: mogućnosti, smjernice, strukture, prioriteti, pravila i procedure; davanje prostora učesnicima da izraze goruća pitanja i potrebe i ponude podršku tamo gde je to moguće; njegovanje podrške zajednice organizacija uključenih u Evropski korpus solidarnosti.

Prije same obuke u Danskoj postoji obavezna onlajn pripremna faza. Ova faza ima za cilj da uvede osnovne informacije u cilju uspostavljanja zajedničkih osnova, kao i da obezbijedi mesto gde će učesnici početi da formiraju zajednicu učenika i izvršiće prve domaće zadatke i procjene sopstvene organizacije, lokalne zajednice i sopstvenih potreba.

Pripremna faza se sastoji od onlajn sastanka 24. aprila u terminu od 15.00 do 17.00 po srednjeevropskom vremenu, kao i samoobrazovanja na onlajn platformi.

USLOVI

Na ovu obuku mogu se prijaviti učesnici koji:

  • su uključeni su u Program Volonterske akcije u Evropskom korpusu solidarnosti;
  • su povezani su sa organizacijama/institucijama koje imaju Oznaku kvaliteta za volontiranje (ili akreditaciju za volontiranje u Erasmus+);
  • imaju ključnu ulogu i posvećenost obezbjeđivanju uslova za visokokvalitetne aktivnosti;
  • imaju iskustvo obezbjeđivanje pozitivnog uticaja Volonterskih aktivnosti unutar svoje zajednice;
  • stvaraju mogućnosti za učenje unutar organizacije i za volontere.

NAČIN PRIJAVE

Zainteresovani kandidati mogu se prijaviti putem online aplikacione forme.

Detaljnije na:
http://trainings.salto-youth.net/10972

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

Posljednji postovi