Prijavite se za omladinsku razmjenu u Švajcarskoj

NVO Cazas poziva sve omladinske radnike, koji žele da razviju svoje vještine u području medijskog rada kroz edukaciju o pisanoj medijskoj produkciji, da se prijave na petodnevnu razmjenu u Švajcarskoj.

OBLAST:

mediji, medijska pismenost

OPIS

Mediji i društvene mreže čine veliki dio rada sa mladima, zato je ovo izvanredna prilika za nove ideje i znanja.

Program razmjene temelji se na neformalnom i praktičnom učenju koje polaznicima omogućava sticanje potrebnih znanja i iskustava za primjenu stečenih medijskih vještina (audio, video i pisanje članaka) u budućem radu. U projektu učestvuju mladi iz Švajcarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Sjeverne Makedonije.

Tokom razmjene, interkulturalni događaj s porukom “Slavite različitost!” realizovat će se kako bi se uvažilo različito kulturno i etničko podrijeklo naših učesnika. Cijeli paket proizvedenih pisanih medijskih sadržaja kao i sadržaja društvenih medija bit će objavljen na medijskim kanalima i-dijaspore i drugih organizacija uključenih u ovaj projekt. Teme svih sadržaja biraju omladinski radnici, učesnici ovog projekta.

Razmjena će se realizovati od 10.4. do 16.4.2023. godine u Richterswilu, Švajcarskoj.

USLOVI

Mogu se prijaviti svi mladi uzrasta od 18 do 30 godina.

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili potrebno je popuniti sljedeću prijavu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeE3ldwX4LCaSifX1XDJxChrkDqFok2jggU-TZKSfUMfeZwxg/viewform

Detaljnije na:

ivana.culic@idijaspora.ch
aldin.vrskic@idijaspora.ch