Prijavite se za POSCO međunarodnu gostujuću stipendiju

POSCO, koji je dodijelio POSCO Visiting Fellowship Program, poziva sve zainteresovane naučnike i kreatore politika da se prijave za međunarodnu gostujuću stipendiju na teritoriji SAD-a.

OBLAST:

nauka, politika

OPIS

Stipendija je namijenjena podsticanju istraživačkih aktivnosti o korejskim temama. Namijenjena je prije svega izvanrednim naučnicima i kreatorima politike, kako bi se uključili u savremena istraživanja relevantna za politiku o sigurnosnim i ekonomskim pitanjima u sjeveroistočnoj Aziji, koja se odnose na Koreju. POSCO gostujući stipendisti borave u East-West Centru jedan do dva mjeseca i rade na istraživanju i pisanju dogovorene teme. Izabranim kandidatima će biti odobrena stipendija i povratna karta, u ekonomskoj klasi između matične baze i Honolulua. Prema ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava, POSCO gostujući stipendisti moraju pripremiti kvalitetan rad, koji se bavi pitanjem u jednom od četiri prioritetna područja. Obično stipendisti održavaju prezentacije o svojim istraživačkim aktivnostima i rezultatima, po završetku trajanja stipendije.

USLOVI

Za prijavu ne postoje nikakva ograničenja po pitanju državljanstva. Prednost se daje posvećenim i izvrsnim naučnicima, koji bi dali svoj maksimalan doprinos u istraživanjima. Zainteresovani kandidati moraju poslati :

– obrazac za prijavu

– propratno pismo u kojem se navodi istraživačka tema ili projekat za koji se prijavljujete

– biografija (bez ličnih podataka: datum rođenja, matični broj i slično…)

– predlog istraživanja ( 3-5 stranica)

NAČIN PRIJAVE:

Zainteresovani kandidati, moraju popuniti obrazac za prijavu: https://www.eastwestcenter.org/…/PDS_POSCO_Visiting…

Prijave se šalju na sledeću email adresu: fellowship@eastwestcenter.org

ROK ZA PRIJAVU:

31.12.2022.

Detaljnije:

https://www.eastwestcenter.org/research/visiting-fellow-programs/posco-visiting-fellowship-program

mladiinfo.me

 

Ova objava je nastala  u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi