Prijavite se za stažiranje iz oblasti komunikacija i marketinga

 Prijavite se za stažiranje iz oblasti komunikacija i marketinga
Američka fondacija za prevenciju suicida raspisuje konkurs za stažiranje za studente koji su zaintersovani za dizajnersku stranu komunikacija i marketinga.
Ovaj program je osmišljen tako da se studenti upoznaju s neprofitnim sektorom i pruži im radno iskustvo iz oblasti dizajna i grafičkog rada u stvarnom svijetu. Zadaci mogu biti razni, ali obično uključuju ažuriranje i izmjenu utvrđenih obrazaca za oglase, bilborde i brošure, kreiranje novih ilustracija ili dizajnerskih ideja za štampane oglase, robu i društvene medije i održavanje standarda njihovog brenda.
Studenti će također prisustvovati nedjeljnim sastancima tima i brainstorming sastancima i imat će priliku da nauče više iz oblasti komunikacija, steknu vještine umrežavanja i razgovaraju o planiranju karijere.

Program nudi plaćeno stažiranje studentima koje traje od augusta do decembra i mora biti vezano za program stažiranja na fakultetu. Ova pozicija će se obavljati na daljinu.
Konkurs je otvoren za vanredne ili redovne studente osnovnih ili specijalističkih studija. Kandidat mora biti dostupan da radi 20-30 sati nedjeljno. Potrebne kvalifikacije su iskustvo sa Adobe Creative Suite programima (InDesign, Illustrator, Photoshop); portfolio djela koji pokazuje vašu kompetenciju u ilustracijama i dizajnu; odlične vještine pisanja, komunikacije i međuljudske vještine; dokazano liderstvo i interesovanje za komunikacije i marketing putem kursova ili vannastavnih aktivnosti.
Za prijavu je potrebno poslati rezime, motivaciono pismo i link vašeg portfolia na e-mail: hmartin@afsp.org s naslovom „Communications Illustration and Design Intern.“ Prijave bez portfolia neće se pregledati. Rok za prijave je u toku, a detaljnije o svemu pročitajte ovdje. 
(Studomat.ba)