Prijavite se za trening medijske pismenosti u Draču

NVO Mladiinfo Montenegro poziva zainteresovane od 18 do 30 godina da se prijave za trening u okviru projekta “Media (red)using stereotypes and divisions among youth”, koji će se održati u Draču, Albanija, od 24-29.09.2022. godine.

OBLAST: mediji

OPIS: Projekat “Media (red)using stereotypes and divisions among youth” ima za cilj da poveća razumijevanje i razvije vještine omladinskih radnika, mladih, aktivista i volontera o medijskoj pismenosti i njenoj ključnoj ulozi da smanji ili utiče na podjele između zemalja i mladih ljudi.

Trening će okupiti motivisane mlade ljude, mlade novinare i omladinske radnike iz 8 zemalja da iskoriste društvene medije i digitalne alate za promociju miroljubivih društava. Pored medijske pismenosti, projekat je fokusiran na istraživanje stereotipa mladih iz regiona. Učesnici će nakon povratka u Crnu Goru organizovati follow-up radionice gdje će podijeliti šta su naučili.

Troškove puta, smještaja i hrane pokrivaju organizatori, a učešće se plaća 30 eura prije odlaska.

USLOVI: Da biste se prijavili potrebno je da imate od 18 do 30 godina i da znate engleski jezik.

NAČIN PRIJAVE: Kako biste se prijavili potrebno je da popunite aplikacionu formu.

ROK ZA PRIJAVU: 15.08.2022. godine

Detaljnije na: pr@mladiinf.me

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.