Prijavite se za trening za jačanje kapaciteta OCD

FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore poziva zainteresovane predstavnike udruženja izviđača, planinara, ekoloških sekcija i neformalnih grupa građana aktivnih u oblasti očuvanja prirode i zaštite životne sredine da se prijave za učešće na treningu “Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva”, koji će se održati od 25-27.07.2022. godine u hotelu „Onogošt“ u Nikšiću. 

 

OBLAST:

više oblasti

 

OPIS

Cilj treninga jeste jačanje organizacija i neformalnih grupa aktivnih u oblasti zaštite životne sredine i zastupanju građana kako bi bile što efikasnije u obezbjeđivanju održivosti i pružanju usluga građanima.

Predavači na treningu će biti Aleksandar Perović, dugogodišnji ekološki aktivista iz oblasti nevladinog sektora i Jasmina Mučalica, profesorka biologije sa značajnim iskustvom kada je rad organizacija civilnog društva u pitanju. Teme obuhvaćene treningom odnose se na savremene prakse u zaštiti životne sredine, ulogu civilnog društva u ovoj oblasti, komunikaciju sa građanima, zastupanje građana i slično, a neke od tema će obuhvatiti upravljanje i funkcionisanje organizacija civilnog društva koje se bave zaštitom životnesredine i klimatskim  akcijama kako bi doprinijele održivosti u svom radu, a građanima pružile što kvalitetije usluge i adekvatno zastupale njihov stav.

Smještaj, ishrana i osvježenje učesnika biće pokriveni iz projekta.

Trening se organizuje u okviru projekta ECO School koji sprovodi FORS Montenegro, finansira Evropska unija, a sufinansira Ministarstvo javne uprave.

 

USLOVI

Da biste se prijavili potrebno je da budete iz jedne od sledećih opština: Nikšić, Plužine, Šavnik, Žabljak, Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Rožaje, Gusinje, Andrijevica, Plav, Petnjica, Mojkovac,Kolašin i Danilovgrad. Pravo učešća u obuci imaju predstavnici organizacija koje su registrovane u Crnoj Gori i koje u okviru svojih djelatnosti imaju oblast zaštite životne sredine.

 

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili potrebno je da popunite prijavni formular i pošaljete ga na mejl: iroganovic@forsmontenegro.org .

 

ROK ZA PRIJAVU:

21.07.2022. godine do 14h

Detaljnije na:

https://forsmontenegro.org/poziv-za-ucesce-na-treningu-za-udruzenja-izvidaca-planinara-ekoloske-sekcije-i-neformalne-grupe-gradana/iroganovic@forsmontenegro.org 

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.