Prijavite svoje inovacije na BH TechLab i osvojite vrijedne nagrade

BH Telecom, kao društveno odgovorna kompanija, je pokrenuo novu platformu pod nazivom BH TechLab namjenjenu ICT startup zajednici. Ideja ove platforme je da kontinuirano prepoznaje i pruža podršku za razvoj novih, inovativnih ideja i poslovnih modela iz smart okruženja.
Jedan od ključnih ciljeva projekta je pružiti priliku mladima da putem nove platforme BH TechLab ostvare različite benefite pomoću kojih će se njihove poslovne ideje razviti u uspješan biznis i pronaći put do korisnika.

Projekti-kandidati za saradnju sa BH Telecomom se kontinuirano mogu prijavljivati na web stranici www.bhtechlab.ba.
BH TechLab pruža veće benefite za razvoj određene poslovne ideje od bilo kojeg drugog startup programa u Bosni i Hercegovini i to kroz značajna novčana sredstva, komunikacijske kapacitete, mentorsku pomoć, promociju i marketing i posebne partnerske i strateške modele sa BH Telecomom.
BH TechLab je kontinuirani projekat, koji podržava razvoj startup ideja iz oblasti smart okruženja prema stvaranju digitalnog, pametnog društva.
Prednosti BH Telecomove BH TechLab platforme
Platforma je jedinstvena na tržištu BiH upravo zbog otvorenosti prema startup zajednici, stalne mogućnosti prijava za saradnju, te podrške BH Telecoma u svakoj fazi razvoja proizvoda ili usluge do momenta realizacije potencijalne, daljnje saradnje.
„Istraživanja govore da devet od deset, odnosno 90% startupa dožive neuspjeh u prve četiri godine. Naš cilj je da eliminišemo što više razloga ovakvog ishoda kroz finansiranje, pružanje podrške timu, marketing, pomoć pri pronalasku klijenata, podršku testiranja proizvoda, te svaki drugi vid pomoći koji će omogućiti naprednim idejama da se realizuju. Na ovaj način želimo pomoći osavremenjivanje bosanskohercegovačkog društva, olakšanje svakodnevnih aktivnosti građana i poslovnih subjekata, te u konačnici biti prepoznati kao kompanija koja na putu iz CSP u DSP providera teži ka prilagođavanju novim poslovnim modelima i pozicionira se kao sistem integrator za pružanje ICT servisa i usluga nove generacije“, istakao je Haris Lučkin, direktor Direkcije za razvoj poslovanja BH Telecoma.
23. decembra 2019. godine je objavljen javni poziv sa ciljem odabira najboljih rješenja na temu „Rješenja za pametno okruženje (eng. Smart Enviroments) i kako doprinose okruženju da bude pametnije koristeći podatke“. Kako bi omogućili prijavu što većeg broja mladih entuzijasta, BH TechLab je proširio kriterije prijave te pravo prijave, osim privrednih subjekata, imaju i obrti koji su tek registrovani, kao i oni koji obavljaju djelatnost do tri godine od dana objave javnog poziva.
Ukoliko među prijavljenima bude projekata sa interesantnim poslovnim inicijativama i idejama koje doprinose razvoju digitalnog i pametnog društva, istima će u skladu sa tržišnim potencijalom biti omogućen ulazak u partnerski program sa BH Telecomom, čime će im se omogućiti brži rast biznisa korištenjem prodajnih i komunikacijskih kanala BH Telecoma.
Prijavljeni projekti trebaju sadržavati poslovni plan sa razvijenim, minimalno održivim proizvodom. Nagradni fond po Javnom pozivu iznosi ukupno 100.000 KM novčanih nagrada za tri najbolja projekta, te dodatne vrijedne nagrade u uslugama BH Telecoma.
Neka Vaš start up krene ravno do poslovnog vrha uz podršku benefita rezervisanih samo za najbolje!
Sve potrebne informacije možete pronaći na platformi bhtechlab.ba.
(poslovnenovine.ba)