Program stipendiranja studenata i studentica Univerziteta u Tuzli

Fond je je namijenjen mladim državljanima BiH, u uzrastu od 19 do 25 godina, koji su studenti ili studentice druge ili viših godina dodiplomskog studija Univerziteta u Tuzli.

Kome je namjenjen i koji su kriteriji Fonda za stipendiranje?

Fond je je namijenjen mladim državljanima BiH, u uzrastu od 19 do 25 godina, koji su studenti druge ili viših godina dodiplomskog studija Univerziteta u Tuzli.

Komisija za dodjelu stipendija će se voditi sljedećim ključnim kriterijima za dodjelu stipendija:

  • Dosadašnji angažman studenta i studentica u zajednici
  • Uspjeh tokom studija
  • Ekonomski status studenta ili studentice.
  • Fond je namijenjen studentima i studenticama koji su motivirani za aktivno djelovanje u zajednici, a stipendisti i stipendistice će tokom trajanja Ugovora o stipendiranju učestvovati u programima i aktivnostima organizacija civilnog društva.

Fond je namijenjen studentima i studenticama koji imaju slobodoumne i emancipovane stavove o razvoju bh. društva i spremni su promovisati vrijednosti građanskih sloboda, demokratije, antifašizma, sekularizma i solidarnosti.

Za više informacija možeš kontaktirati Fondaciju Prometej na telefon 035 362 830  ili putem email-a: prometej@fondacijatz.org

 

Preuzeto sa: mreza-mira.net

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

Posljednji postovi