PROMOCIJA KNJIGE Uvijek glavu gore filozofkinje Ane Galić

Zbirka kratkih priča naziva Uvijek glavu gore, autorke Ane Galić, objavljena je na samom kraju 2019. godine kao prvo izdanje. Izdavač je Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja Sofia, Banja Luka. Recenziju su uradili Aleksandra Čvorović, književnica i dr Lamija Neimarlija, lekturu Nikola Dakić, ma, a tehničku pripremu Miroslav Galić.
Ana Galić - Uvijek glavu gore - Literatura - Ostalo - Banja Luka - OLX.ba
Promocija će se održati 24.09.2020. godine sa početkom u 13:00 časova na Banj brdu, Banja Luka. O knjizi će govoriti autorka Ana Galić, prof.
Riječ autorke:
„Radi boljeg razumijevanja srodnih duša, ali i onih koje bi to mogle biti, promocija knjige se održava sada u septembru, i o knjizi ću pričati samo ja, autorka. Promociju ne održavam kako je planirano, u Eklektiku, sa Fedorom Marjanovićem i Sofijom Grubač, zbog virusa korona. Ne želim ugrožavati zdravlje drugih ljudi dolaskom na promociju i kontaktom u zatvorenim prostorijama, jer je već do sada bilo mnogo žrtava i treba se čuvati, a svojim knjigama dugujem promociju jer na stvaralačka (umjetnička) djela gledam kao na živa bića, kao dio sebe. Marketing, reklama, tržište i neka slava na osnovu par napisanih stranica me ne zanima, tačnije troši mi pretjeranu količinu energije te se ne želim opterećivati s tim dijelom vođenja svog udruženja. Kako sam oduvijek veliki protivnik kafanskog načina života, odlazak na Banj brdo sam spojila sa promocijom te vremenom koje meni odgovara. Život ide dalje, a tako i moj proces stvaranja. Izvijestiću vas o sadržaju same knjige naravno, a uradiću i par snimaka.“
Kraća biografija:
Ana Galić je diplomirana profesorica filozofije i sociologije, trenutno na završetku magistarskih studija iz filozofije. Bavi se filozofijom, prevođenjem i izdavaštvom. Živi i radi u Banjoj Luci.
Kratke priče su objavljivane u: Zbornik književnik radova Glasovi Melpomene, Zbornik radova KR Balkan, Narativa platforma za pisce, čitatelje i umjetnike, Portl za književnost i kulturu Strane (Senka Marić), Tour Guide Mostar, za konkurs Kako poboljšati životni stil u Bosni i Hercegovini, web časopis KULT , banjolučko KULTURIŠTE (Milan Rakulj), Enheduana, elektronski časopis za umetnost pisanja i knjigoljubljenja, Časopis za naučni, književni i umjetnički izraz SRP, Zbornik Moć reči, gdje su dvije priče uvrštene u uži izbor na Međunarodnom konkursu za kratku priču, CEKOMS Beograd, studentski književni list Vesna Novi Sad…
 
(buka.com)

Posljednji postovi