Promocija projekta “Igre bez granica” lokalnog tima Bosanska Krupa

“Mladi koji pokreću aktivizam u Bosanskoj Krupi realizovali projekat pod nazivom “Igre bez granica”.
Članovi lokalnog tima ASuBiH Bosanska Krupa ovu sedmicu iskoristili su za edukaciju, upoznavanje i druženje, a baš kako i dolikuje mladim i ambicioznim ljudima razgovarali o budućnosti, projektima i poboljšanju svoje lokalne zajednice.

Dvodnevne radionice imale su za cilj da okupe mlade ljude, tj.srednjoškolce koji nisu imali priliku da budu aktivni u udruženjima ove vrste te ih upoznati sa svime što ASuBiH radi, kako u Bosanskoj Krupi tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini.
“Kroz razne vježbe, na kreativan način kroz team-building radionice pokazali smo novim članovima kako da rade kao tim. Danas smo organizovali kreativnu radionicu sa Udruženjem “Generacije” kako bismo potakli na umjetnost kao važan dio našeg života. Kroz malo formalnije radionice predstavit ćemo šta je to volonterizam, koja je njegova svrha i šta je to ASuBiH.” – kaže koordinatorica Amila Šertović.

U saradnji sa ŠPD “Unsko-sanske šume” i uz pomoć Omladinske banke koji su prepoznali entuzijazam i kvalitetu ovih mladih ljudi realizovali su određene aktivnost, razvili nove vještine i pripremili nove mlade ljude na buduće izazove.
“ASuBiH daje priliku mladima da razvijaju nove stvari, da potiču mlade ljude da rade promjene koje inače ne bi mogli raditi.” – rekla nam je nova članica Lamija Šertović.
Rad, ideje, stvaranje novih mogućnosti i otvaranje novih poglavlja u radu sa mladima u lokalnoj zajednici prepoznatljive su osobine ovog lokalnog tima, a već su poduzeli i neke nove korake. Prvi od njih je i prostor za mlade o kojem  su razgovarali i sa načelnikom općine, Arminom Halitovićem koji ih je u tome i podržao.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.
Nemoj biti tih, reci ASuBiH! Budi dio njih, dio najboljih!
PR menadžerica, Belma Tulić
(hocu.ba)