Queer umjetnost u samoizolaciji

Tuzlanski otvoreni centar vam pruža platformu na kojoj možete dijeliti svoju queer umjetnost.

Želimo da podržimo i podstaknemo kreativnost koja ne poznaje granice i princip izolacije. Mašta nas može odvesti u različite svjetove koji su samo nama dostupni i poznati, oni u kojima se opustimo i bivamo mi. Zato vas pozivamo i ohrabrujemo da kreirate i pošaljete umjetničke radove koje želite da podijelite sa drugima.
Kako queer umjetnosti mogu biti različite i jedinstvene poput i samih identiteta ne želimo vas spriječavati u kreativnosti. Volite pisati poeziju i prozu? Želite s nama podijeliti svoju ličnu priču ili autobiografiju? Volite slikati, fotografirati ili vas grafički dizajn čini sretnim? Želite snimiti svoj originalni ples ili kratki monolog? Sve to možete uraditi upravo iz svojih domova i poslati nam. Upravo vaša kreativnost i mašta biti će razonoda mnogima koji/e samoizolaciju teško podnose.
Tuzlanski otvoreni centar: „Pokažimo da je Grad Tuzla otvoreni ...
U slučaju da ne želite da uz rad stoji vaše ime, možemo ga objaviti anonimno ili uz pseudonim. Budite slobodni/e da nam to naznačite u e-mailu u kojem nam šaljete svoju umjetnost.
Neophodno je da sadržaj koji nam pošaljete ima queer tematiku; tekstualni radovi mogu imati maksimalno 500 riječi, a video zapisi trajati najduže 3 minute.
Poziv za dostavljanje radova biti će otvoren do 30.04. Vaše radove nam možete dostaviti na e-mail adresu info@toc.ba.
Tuzlanski otvoreni centar zadržava prava da ne objavi rad ukoliko on nije u skladu sa uslovima poziva i vrijednostima organizacije.
Radujemo se vašoj kreativnosti, uživajte u stvaranju!