Radionica kreativnog pisanja i kritičkog mišljenja – Organizacija ”Bahar”

Organizacija “Bahar” poziva Vas da nam se pridružite kao polaznici naše Radionice kreativnog pisanja i kritičkog mišljenja.

Radionica kreativnog pisanja i kritičkog mišljenja namijenjena je polaznicima koji žele stjecati dodatna znanja o književnosti.
Ukoliko ste spremni razvijati vještine potrebne za pisanje eseja, kratke priče ili poezije, ova radionica je osmišljena za vas.
Kroz čitanje, analizu i interpretaciju tekstova stvarat će se atmosfera poticajna za kritičko promišljanje prirode književnosti i njenog funkcioniranja.
Rad na tekstu bit će fokusiran na kreativno osmišljavanje ideje, njen razvoj i uobličenje u književnu formu uz osvješćivanje osnovnih elemenata na kojima taj tekst počiva.

Voditeljica radionice: Amina Bulić, književnica i književna teoretičarka

Prijave putem e-maila: aminabulic.91@gmail.com
U prijavi navesti ime i prezime, godište, obrazovanje (razred ili godina studija) te kratko obrazloženje razloga prijave.

Kontakt za dodatne informacije: 033/839-664 ili 060/3481509

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“