Radionica: Metode procjene uticaja programa obuka i aktivnih mjera zapošljavanja

InlLearn centar izvrsnosti u neformalnom obrazovanju organizuje radionicu o metodama procjene uticaja programa obuka i aktivnih mjera zapošljavanja, koja će se održati 28.04.2021. godine u terminu 13:00-15:00. Zbog trenutne epidemiološke situacije, radionica će se održati online, putem Zoom aplikacije.
How Teachers can Utilize Zoom for Online Learning - TeachHUB
Da li određeni program podrške zapošljavanju zaista doprinosi tome da korisnici programa lakše dolaze do zaposlenja? Ili su rezultati korisnika programa posljedica uticaja drugih faktora, a ne samog programa? Da li je određeni program obuke uticao na to da oni koji su prošli obuku imaju bolje rezultate na tržištu rada? Da li, na osnovu rezultata procjene uticaja trebamo nastaviti takav program, ili ga mijenjati? Odgovori na ova pitanja nisu jednostavni, i potrebno je doći do objektivnih pokazatelja korištenjem međunarodno priznatih metoda procjene uticaja (eng. impact evaluation). Ova radionica je upravo osmišljena da učesnicima da pregled ključnih metoda koje se koriste u procjenama uticaja programa podrške zapošljavanju, gdje ćemo kroz kratko pojašnjenje teoretskog pristupa i praktični primjer provedene procjene uticaja različitih programa od strane CREDI centra učesnicima približiti načine provođenja procjena uticaja programa zapošljavanje, što može poslužiti za unapređenje njihovog dizajna i efektivnosti, čime se osigurava i efektivniji utrošak javnih sredstava. Pored toga, opisaćemo načine implementacije samog projekta provođenja procjene uticaja, od planiranja i dizajna, načina obezbjeđivanja podataka, te načine dizajniranje budućih mjera na osnovu rezultata procjena.
Radionicu će voditi dr. Nermin Oruč, s višegodišnjim iskustvom u provođenju evaluacija uticaja programa. Na ovoj radionici ćete naučiti kako samostalno koristiti rezultate različitih evaluacija sa ciljem poboljšanja kvalitete programa kojeg provodite,  te kako na taj način efikasnije koristiti budžetska sredstva.
Ovim putem vas pozivamo da potvrdite svoje učešće na ovoj radionici tako što ćete se registrovati putem linka:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSevJDXGIQRjWed9BlnoxwT_qlwo5KblkwSYgu9Ycrp_X7kbvQ/viewform?usp=sf_link
Učešće na radionici je besplatno. Broj mjesta je ograničen a prijaviti se možete do 27.04.2021. godine do 17:00. Nakon registracije putem gore navedenog linka, dobit ćete Zoom link putem kojeg možete učestvovati na radionici.
Ova radionica je jedna od aktivnosti CREDI InLearn centra izvrsnosti u oblasti neformalnog obrazovanja i obuka. Više informacija o centru možete pronaći na www.inlearn.ba.  Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem e-maila: inlearn@credi.ba ili na broj telefona 033/205-859.
(mreža-mira)