RAF IT DAYS

RAF IT days je besplatan četvorodnevni seminar namenjen učenicima srednjih škola, koji organizuje Računarski fakultet iz Beograda. Do 2015. godine i Kancelarije za mlade grada Beograda učestvovala je u organizaciji. Seminar je namenjen srednjoškolcima čije interesovanje prevazilazi okvire nastavnih planova i programa, a ciljevi su edukacija, promovisanje obrazovanja i stručno usavršavanje mladih ljudi, kao i prepoznavanje intelektualnih potencijala učesnika seminara.

U proteklih jedanaest godina (koliko RAF organizuje seminar čiji je prvobitni naziv bio IT Open days, a održan je 2010. godine) preko 50 domaćih i stranih kompanija, kao i državnih institucija, se predstavilo mladim učesnicima seminara, među kojima su: Asseco SEE, NordeusBelit, IBM, Microsoft, OpenOffice, Oracle, Adobe, MIC, Cisco, Google, Društvo Informatičara Srbije, Udruženje e-Razvoj, Digitalna agenda, Privredna Komora Beograda i dr. (detaljnije u odeljku organizatori). Oko 500 srednjoškolaca je imalo priliku da unapredi svoja znanja iz oblasti informaciono komunikacionih tehnologija. U savremeno opremljenim kabinetima Računarskog fakulteta predavači na interesantan i inovativan način prenose svoja znanja i iskustva učenicima.

Realizacijom seminara RAF IT Days širi se pozitivna poruka usmerena ka javnom mnjenju o kvalitetnom projektu i mladim ljudima koji shvataju da je obrazovanje jedini put kojim treba da koračaju. Zajedničko angažovanje državnih institucija, svetski poznatih kompanija i organizatora je od ključne važnosti za postizanje prethodno definisanih ciljeva.

“RAF IT Days 2022” biće održan 2, 3, 9. i 10. aprila 2022. godine preko onlajn platforme Zoom.

Ukoliko imate dodatnih pitanja obratite nam se putem mejla: rafitdays[@]raf.rshttps://www.youtube.com/embed/IleV06osQXY?feature=oembed

raf.edu.rs

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi