Raštan izdavaštvo raspisuje drugi konkurs

Imate rukopis koji traži put do čitalaca?

Nakon uspešno realizovanog prvog konkursa, Raštan izdavaštvo raspisuje drugi konkurs za originalne i neobjavljene rukopise poezije, kratke proze i romana. Konkurs je otvoren za autore i autorke svih starosnih dobi koji pišu na BCHS jezicima.
Odabrani rukopis/i biće uvršten/i u izdavački plan Raštan izdavaštva nakon detaljnog uredničkog rada.
Konkurs je javan, a rukopisi se predaju isključivo elektronski, putem mejla: urednistvo@rashtan.com

Konkurs je otvoren do 1. jula 2023. godine.

Odluku o pobednici ili pobedniku donosi urednički tim Raštan izdavaštva.

Rezultati će biti objavljeni najkasnije 15. septembra 2023. godine.

PROPOZICIJE:

1. Mejl kojim se autor/ka prijavljuje na konkurs treba da bude naslovljen sa: Konkurs za neobjavljene rukopise – poezija/roman/priče. (obavezno navesti kategoriju).
2. Rukopisi se šalju u word dokumentu naslovljenom nazivom dela koje se prijavljuje i kategorijom (poezija, roman, priče)
Dokument treba da bude napisan Times New Roman fontom, veličine 12, s proredom i obostranim poravnanjem, uz obaveznu upotrebu slova s dijakritičkim znacima. Pored samog rukopisa, dokument treba da sadrži kratku biografiju i kontakt podatke autora/ke. Ukoliko autor/ka na konkurs prijavljuje roman, uz rukopis je potrebno priložiti i sinopsis romana.

3. Raštan izdavaštvo zadržava pravo da izabere više rukopisa odnosno, u slučaju da nijedan od prispelih rukopisa ne zadovoljava estetske i literarne kriterijume, da ne proglasi pobednika konkursa.

 

 

Preuzeto sa Instagrama: rastan_izdavalastvo

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“