Razmjena studenata BiH – Italija

Da li imate između 19 i 25 godina i da li dolazite iz Bosanskog Petrovca, Banja Luke, Brčkog, Tuzle, Bijeljine, Sarajeva/Istočnog Sarajeva? Pripremite se za nezaboravno putovanje jer vas s radošću pozivamo da nam se pridružite i doživite privlačnu, netaknutu ljepotu regije Abruzzo u Italiji.

Od 9. do 15. oktobra 2023. okupljamo dinamičan tim mladih istraživača i istraživačica za uzbuđujuću avanturu u slikovitom Nacionalnom parku Abruzzo – skrivenom dragulju Italije. Očekujte veličanstvene pejzaže, jedinstvenu divljinu i priliku da stvarate uspomene koje će trajati cijeli život.

Upravo sastavljamo plan puta prepun iznenađenja ali jedno je sigurno: bit će fantastičan.

Ako vaš duh žudi za avanturom, voljeli bismo da se pridružite. Da bismo vam olakšali proces, kreirali smo brzi obrazac koji će vam oduzeti ne više od 3 minute. Popunite ga i počnimo planirati vašu avanturu! Najbolji dio, italijanska vlada i Populacijski fond Ujedinjenih nacija pokrit će sve troškove vašeg učešća u ovom programu.

Krenite na avanturu, doživite uzbuđenje i učinimo jesen 2023. godine za pamćenje. Izabraćemo ukupno 42 ljudi, od kojih će 20 posjetiti Zaštićeni pejzaž Konjuh u Kladnju i boraviti tamo 3 noći (od 30. augusta do 2. septembra) kako bi učili o interkulturalnom dijalogu i transformaciji sukoba zajedno sa grupom italijanskih studenata koji će boraviti na razmjeni u BiH. Prijavite se  prije roka 28. augusta 2023. godine u 23:59! Ne propustite ovu priliku. Pripremite se. Bit će NEVJEROVATNO!  Molimo kliknite ovdje za pristup planu razmjene sa talijanskim studentima. Odabranim kandidatima poslat ćemo plan razmjene u Abrucu.

Prijavi se bit.ly/BiHItaly

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

Posljednji postovi