Red Bull 400: Vrijedne nagrade i dobra zabava na Igmanu

Najbrže u obje konkurencije, muškoj i ženskoj, očekuju vrijedne nagrade: 1. mjesto – 1.000 KM, 2. mjesto – let žirokopterom, 3. mjesto – tandem let paragliderom, 4. mjesto – vožnja quadom.
Utrka Red Bull 400, koja će se održati u subotu 8. augusta 2020. godine na Igmanu, pobudila je veliko interesovanje. One koji budu najbrži u usponu uz kultnu veliku skakaonicu na Malom polju očekuju primamljive nagrade, a takmičari i gosti su nakon utrke dobrodošli na zabavu uz Diskobajagi.
Prvo izdanje „najteže svjetske utrke na 400 metara“ u našoj zemlji privuklo je veliki broj ljubitelja ekstremnih sportskih izazova – kako amatera i rekreativaca tako i profesionalaca. Red Bull 400 obećava dobru zabavu i druženje na olimpijskoj planini, a sve uz utrku s visokom dozom adrenalina.
Takmičare će na Igmanu dočekati startni paket koji sadrži sve što je potrebno za jednu ovakvu utrku – i malo više od toga. U paketu se nalaze ruksak za trčanje, dres, medalja, bandana, Red Bull, voće, kupon za hranu i piće te dodatak prehrani za sportiste OsteoRevital PRO

Najbrže u obje konkurencije, muškoj i ženskoj, očekuju vrijedne nagrade: 1. mjesto – 1.000 KM, 2. mjesto – let žirokopterom, 3. mjesto – tandem let paragliderom, 4. mjesto – vožnja quadom.
Prijave za utrku su otvorene do 3. augusta na kupikartu.ba. Učesnici moraju biti stariji od 18 godina, a njihov broj je ograničen. Registracija za utrku je obavezna, uz startninu u iznosu od 50 KM. Takmičenje se organizuje u ženskoj i muškoj kategoriji.
Na dan utrke, 8. augusta, registracija takmičara će se odvijati u terminu od 10 do 12:00 sati. Sama utrka počinje u 13 sati, a startna linija će biti u podnožju skakaonice. Takmičarima i posjetiocima na raspolaganju će biti besplatni parking.
Organizatori će pratiti pravila i preporuke nadležnih službi u vezi s aktuelnom situacijom, te event organizovati shodno tome. U slučaju da dođe do odgađanja eventa, takmičari će imati mogućnost da uplaćenu startninu ostave za novi datum održavanja utrke ili dobiju povrat novca.
Red Bull 400 je nastao 2011. godine u Austriji, a u svojoj jubilarnoj 10. sezoni po prvi put dolazi i u našu zemlju. Ovaj ultimativni test izdržljivosti i snage volje je izazov i za vrhunske sportiste. Staza je duga 400 metara, najvećim dijelom se trči uzbrdo, a posljednja etapa je skakaonica za ski skokove. Velika skakaonica na Igmanu je duga 112 metara, s nagibom od 35°, a sličnih karakteristika je i sletni dio staze.
Detaljne informacije o utrci i pravilima mogu se naći na redbull.ba.