Samo se zaposli – obuka za razvoj poslovnih ideja u okviru EU projekta zapošljavanja mladih

U Sarajevu je 17. 02. 2023. godine završena obuka za 40 mladih sa poslovnim idejama, a u okviru projekta „Your Job“ koji financira EU

U Sarajevu je 17. 02. 2023. godine završena obuka za četrdeset  osoba sa poslovnim idejama u procesu potpore zapošljavanja i samozapošljavanja mladih. Obuka je organizirana u okviru projekta EU potpora zapošljivosti i mogućnostima zapošljavanja mladih u prekograničnom području „Your Job“ koji financira Europska unija.

Polaznici obuke će stečena znanja primijeniti u procesu pripreme biznis plana koji će prijaviti za financiranje u okviru pomenutog projekta.

Na javni natječaj za prijavljivanje poslovnih ideja prijavilo se 176 osoba iz programskog područja u BiH i Crnoj Gori, od kojih je 40 ocijenjeno visoko kvalitetno i prijavitelji su pozvani da sudjeluju u trodnevnoj obuci inkubacije poslovnih ideja. Ostali prijavitelji mogu doraditi svoje poslovne ideje i prijaviti se na drugi natječaj koncem 2023. godine, i ukoliko prođu obuku u okviru pomenutog natječaja moći će aplicirati za sufinanciranje troškova pokretanja i razvoja poduzeća i to kroz sufinanciranje troškova pokretanja i razvoja poduzeća do 5000 EUR za nabavku i održavanje osnovnih sredstava i opreme za rad.

Projekat je financiran s ciljem povećanja zapošljivost mladih u prekograničnom području BiH i Crne Gore, kako kroz profesionalnu orijentaciju, kvalitetno profesionalno usmjeravanje, prvo radno iskustvo i poduzetničku praksu, tako i kroz poticanje dijaloga između mladih osoba, organizacija civilnog društva, poduzeća i javnih institucija.

Europska unija kroz IPA II Program prekogranične suradnje BiH – Crna Gora financira projekt „Your Job“ sa oko 360,000 eura bespovratnih sredstava. Provodi ga Caritas Bosne i Hercegovine, zajedno s partnerima: Fondacija Mozaik i Udruženje za razvoj kompetencija „S.K.I.L.L.S.“ iz Sarajeva (BiH), kao i s Caritasom Barske nadbiskupije i Biznis start centrom Bar (CG). (Samo se zaposli – obuka za razvoj poslovnih ideja u okviru EU projekta zapošljavanja mladih | Caritas Bosne i Hercegovine)

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

Posljednji postovi