Sanja Krasić: Umjetnost je moja oaza mira

U društvu smo gdje se mladi talenti i njihove ideje ne čuju često, ali Sanja Krasić nam je ispričala o njenom radu koji je započela iz ljubavi i koji je, kroz podršku prijatelja, izrastao u zanimljiv hobi koji pušta njenu kreativnost da zablista u različitim oblicima ručno urađenih, unikatnih ogrlica, prstenja, broševa i obilježivača za knjige:

Već duže vrijeme pratim rad drugih kreativaca, najčešće onih lokalnih, čije sam unikate rado kupovala za svoje najdraže ili za sebe. To je bio ujedno i moj način da podržim njihov rad u koji ulažu mnogo ljubavi i kreativnosti. Ljubav prema umjetnosti i kreativnom stvaranju me navela na to da se i sama okušam u izradi unikatnih komadića nakita, da oživim svoje mnogobrojne ideje. Kupila sam prve materijale, istraživala o tehnikama i načinima izrade i tako napravila prvu ogrlicu, a zatim još mnogo komadića nakita.
Neopisiv je osjećaj stvaranja nečega svojim rukama. Kao što sam već rekla, sve ovo je počelo iz ljubavi, tako da mislim da nikad neću moći svoje kreativno stvaranje nazvati poslom. To je moja oaza mira, odmor za dušu, predivno putovanje na kojem sam upoznala mnogo, mnogo umjetničkih duša. Voljela bih da tako i ostane.
Najčešće su to motivi vezani za djela velikih slikara, prema kojima gajim ogromnu ljubav i poštovanje. Velika djela smještana u male medaljone. Nakit radim i prema želji. Djevojke najčešće traže motive Van Gogha, Dalija, Klimta ili Fride. Također, kao veliki ljubitelj prirode, ljepote koje nam ona pruža često prenesem na svoj nakit. Zanimljiv cvijet, biljka ili slično nerijetko pronađu utočiste u mojim medaljonima. Smatram da im tako udahnem novi život. Povremeno me inspiracija nagovori da uzmem kist i tempere i tada nastaju medaljoni koji su u potpunosti proizvod moje mašte.
Ljudi često, svjesno ili nesvjesno, uguše svoje talente. Živimo u društvu u kojem sve ono što vrijedi ne može da zablista u svom punom sjaju, jer je sjenka koju stvaraju pogrešne vrijednosti sve veća i mračnija. Ako nastavi da raste, svjetlost će se u potpunosti izgubiti. Iz tih razloga bih poručila svima onima koji imaju neki talent, ma o kojem god polju da je riječ, da ga čvrsto zagrle, vole, njeguju i izraze na najbolji način.
(mionama.ba)