Sestre iz BiH kreativan hobi tokom pandemije pretvorile u mali biznis

Sestre iz BiH kreativan hobi tokom pandemije pretvorile u mali biznis -  Klix.ba
Mebrura Smajlović-Ćutuk, koja je inače doktor veterine, kazala je da je njihova priča započela prije osam godina, kada je njena sestra Merjema napravila prvu torticu od pelena za novorođenu bebu od poznanika.
Tortica od pelena, pojasnila je, može biti različitih veličina, a sadrži pelene, dekice, peškiriće i ostale proizvode potrebne bebama.
Zbog teške situacije izazvane pandemijom koronavirusa, došle su na ideju da proizvode plasiraju preko društvenih mreža.
“Bila sam u izolaciji skoro mjesec dana i došla sam na ideju da tortice od pelena plasiramo na društvene mreže. Naš rad je odmah bio prepoznat i uslijedile su narudžbe”, kazala je Smajlović-Ćutuk te dodala da je prva narudžba bila iz Austrije.
Nakon što su shvatile da je njihova ponuda ograničena, jer su “torte” namijenjene samo bebama, počele su pripremati i proizvode za stariju djecu, nakon čega su napravile i “Maxi kinder jaje”, igračke i slatkiše upakovane u ukrašeno jaje od stiropora.
Sestre kreativan hobi pretvorile u mali biznis – PressMedia.ba“Trudimo se da svako kinder jaje bude personalizirano, za svako dijete ručno izrađujemo jaje i ukrašavamo slova imena djeteta”, kazala je.
U cijelom poslu izrade tortice od pelena i maxi kinder jaja trude se da slušaju želje kupaca i do sada imaju samo pohvale za kreativnost.
(klix.ba)