Sarajevo dobija Drive-In Cinema : Najbolji filmski naslovi za novi filmski ugođaj

Omladinski Film Festival Sarajevo najavio je za ovo ljeto kino iz automobila ‘Drive-In Cinema’, a u periodu od 24. do 28. juna bit će prikazano pet filmskih naslova.


 
Kako navodi direktor Festivala Kenan Musić to kino bit će postavljeno na području sarajevskog naselja Marijin Dvor (ulični parking u ulici Kotromanića), kapaciteta 80 vozila po projekciji.
– Sve projekcije će počinjati u 21 sat, ali posjetioce molimo da na lokaciju otvorenog kina dođu najkasnije do 20.15. Prije početka projekcije filma posjetioce će zabavljati DJ. Posjetioci će moći kupiti i kokice, hranu i piće da bi im uživanje u gledanju filma bilo potpuno – istakao je.

Cijena ulaza po vozilu je 10 KM, bez obzira na broj osoba u jednom automobilu. Za petodnevnu ulaznicu omogućen je popust, te koštaju 40 KM. Karte se od 5. juna mogu kupiti u sistemu kupikartu.ba, kao i na prodajnim mjestima kupikartu.ba i Omladinskog Film Festivala Sarajevo širom Bosne i Hercegovine.

– ‘Drive-In Cinema’ bit će otvoren američkim filmom ‘Skin’, koji je napisao i režirao izraelski režiser Guy Nattiv. Drugog dana na programu je film ‘Hotel Mumbai’, akcijski triler režisera Anthonyja Marasa. Akciona komedija ‘American Made’ na programu je trećeg dana, ‘Kapetan Phillips’ bit će prikazan četvrti dan. Posljednjeg dana posjetioci će moći pogledati film ‘Baby Driver’, koji je prikazan i na Sarajevo Film Festivalu 2017. godine – navode iz Direkcije Festivala.