Sarajevo: Pozitiva karavan

Naša Pozitiva stiže i u vaš grad, a turneju nastavljamo sa radionicom u Hub Homeworku, mjestu poznatom učenicima i studentima za učenje. Tim #našapozitiva je pripremio radionicu za 20 osoba, poštivajući mjere za suzbijanje COVID19, te predstavio svoj dosadašnji rad, kao i ciljeve djelovanja.
Naša pozitiva je medij koji se zasniva na objavi isključivo pozitivnih vijesti i nastao je zahvaljujući naporima Global Analitike da pruži mladima Bosne i Hercegovine da se čuje njihov glas i da pokažu koliko to pozitivnih priča širom naše zemlje. Mi ne bismo mogli ostvariti naše ciljeve bez podrške VII Academy i Ambasade Slovačke u BiH, koji su od samog početka iskazali interes za našu ideju i podržali nas da širimo pozitivne priče.

Ovaj put pozitivnu priču su kreirali sami članovi #našapozitivaba i u prostorijama Hub Homework-a 09. septembra sa početkom u 18.00 sati održali radionicu o tome kako postati član našeg tima, na koji način objavljivati vijesti na našem portalu i kako kreirati objave na društvenim mrežama, te doprinijeti vidljivosti naših pozitivnih priča i ujedno postati ambasador pozitive u Bosni i Hercegovini.

S obzirom da je i sam Hub Homework pozitivna priča koju su kreirali mladi, upravo smo htjeli da i njih podržimo, te da naša radionica u Sarajevu bude upravo tu sa mladim liderima. Kroz radionicu smo prikazali kako kroz nekoliko jednostavnih koraka postati autor pozitivne priče.
Osim same radionice, prisustvovali smo i svečanom potpisivanju sporazuma o saradnji između Global Analitike i Hub Homework, u cilju realizacije zajedničkih ciljeva, ali i međusobne podrške kako bismo mladima omogućili priliku za obrazovanje i dalji razvoj. Iako članovi Global Analitike i Naše pozitive dolaze iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, uspjeli su da nas podrže i svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj. Za slatku završnicu i katering bio je zaslužan naš partner, Choco Locco.
Nama je zadovoljstvo najaviti da već u sljedećem periodu stižemo i u vaš grad, pratite naše društvene mreže i posjetite naše radionice u vašim gradovima.
(globalanaltika.ba)